KALLELSE HSB BRF NEPTUNS ÅRSSTÄMMA 2021

17 maj 2021

KALLELSE HSB BRF NEPTUNS ÅRSSTÄMMA 2021

HSB BRF Neptuns ordinarie årsstämma kommer att hållas genom enbart poströstning måndagen den 14 juni

Styrelsen för HSB Brf Neptun har vid sitt styrelsemöte den 1 mars beslutat att ordinarie stämma den (datum)  2021 ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19. 

Tillfällig lag medger enbart poströstning efter beslut av styrelsen

En lag om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor infördes under 2020 och gäller till den 31 december 2021. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra föreningsstämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra. Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget kan genomföras på ett sådant sätt att risken för smittspridning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 minimeras. Lagen möjliggör att föreningsstämmor kan genomföras, antingen genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning eller genom att medlemmarna enbart deltar genom poströstning. 

Styrelsen har beslutat att stämman ska genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning och att utomstående inte ska ha rätt att närvara.  Varför vi inte väljer att göra en omröstning genom elektronisk omröstning är för att minimera risken för problem med röstningen och för att öka tydligheten i hur röstningen skall genomföras.

Handlingar kommer delas ut enligt stadgarna till varje hushåll.