Kort rapport från extrastämman

22 september 2017

Onsdagen den 20 september höll föreningen en så kallad extra stämma med anledning av den förändring av stadgarna som styrelsen föreslagit. Stämman beslutade enhälligt att ändra föreningens stadgar till 2011-års normalstadgar för HSB bostadsrättsförening.

Frågan om de nya stadgarna skall antas behandlas vid nästa ordinarie föreningstämma våren 2018.

Med anledning av Katariina Parkkari Lazar inte ställde upp till omval vid föreningstämman i våras behandlades också frågan om stämman kunde rösta in Sandra Johansson som medlem av styrelsen på valberedningens förslag. Sandra valdes in fram till nästa ordinare föreningstämma. 

Beslut att ändra stadgarna
Beslut att ändra stadgarna skall fattas av två på varandra följande föreningsstämmor. (Det finns en teoretisk möjlighet att ändra stadgarna genom ett stämmobeslut. Då krävs att samtliga medlemmar är närvarande och att beslutet är enhälligt). Det krävs inte att beslut fattas på ordinarie föreningsstämma.

För giltigt beslut fordras att beslutet på den senare föreningsstämman biträtts av minst två tredjedelar av de röstande. På den första stämman är det tillräckligt att beslutet fattas med enkel majoritet.