Statuskontroll av din lägenhet

02 maj 2023

På grund av den senaste tidens vattenskador som drabbat föreningens ekonomi hårt har styrelsen gett HSB MälarDalarna i uppdrag att genomföra en så kallad statuskontroll av föreningens alla lägenheter. 

Kontrollen omfattar bl.a. okulär kontroll av våtrum och våtenheter, läckagekontroll och fuktmätning. Okulär kontroll av kök, diskbänksskåp och vitvaror. Kontroll av radiatorer (element), kontroll av vägguttag och el-installationer, test av jordfelsbrytare (om sådan finns) samt test av brandvarnare.

För att kunna utföra arbetet behöver vi ha tillträde till din lägenhet och hjälp med att se till att alla kontrollställen är åtkomliga. Att tänka på är att våtrummets väggar, golv, under badkar (glöm inte ta bort fronten om det finns en), golvbrunn, toalettstol, handfat samt rör/kopplingar går att kontrollera. Även rör/kopplingar och vattenlås i diskbänksskåpet i köket skall gå att kontrollera. Vidare så behöver vi komma åt alla radiatorer för att kontrollera termostater och eventuella läckage. Ni kommer också få ett läckagelarm/vattenlarm utplacerat i diskbänksskåpet i köket se därför till att det är tomt i skåpet vid vårt besök.

Medgivande till tillträde
Inom kort kommer mer info gå ut till våra medlemmars postfack, bifogat finns en medgivandeblankett som måste besvaras senast 2023-05-16. Blanketten lämnas:

I föreningens postfack, finns ett fack märkt med Brf Neptun i varje hus eller
I föreningslokalens brevinkast på v3 Ringvägen 14