Uppmaning till att sortera mera!

04 januari 2021

Uppmaning till skärpning!

Våra sophus i området (nedanför Ringvägen 18 samt bakom Ringvägen 7) är endast till för restavfall (de som blir kvar när matavfallet har sorterats ut) samt matavfall.Matavfallet skall lämnas i de gröna inkasten i bruna papperspåsar tillhandahållna av VAFAB miljö inga andra påsar får användas. 

Ringvägsgårdens Samfällighet, där bland annat Brf Neptun finns representerade, svarar för driften av sophusen och har avtal med HSB MälarDalarna att rotera och köra ut kärlen på hämtningsdagarna under ordinarie arbetstid.

Vid arbetsbefriade dagar svarar samfälligheten för rotering och att köra ut kärlen, detta sker enligt ett upprättat schema där varje medlemsförening tilldelats veckor där de förväntas sköta uppgiften. 

Såväl HSB MälarDalarna som vi från respektive medlemsförening som svarar för roteringen kan konstatera att hanteringen av de egna avfallet är under all kritik i området. 

Sophusen är endast till för restavfall samt matavfall och på grund av platsbrist i sophusen och med tanke på miljön uppmanar vi Er att sortera ert avfall bättre!! 

Övrigt avfall såsom elvafall, byggrester, gamla möbler med mera lämnas till Återbruket
(Sänkmosen)

Med hopp om en förbättring
Styrelsen

Ps. Mer information om hur du hanterar ditt avfall hittar du på

VafabMiljös hemsida:
Till Vafab