Nyhetsbrev maj 2019

07 maj 2019 Maj 2019

Ny styrelse

Efter en trevlig årsstämma börjar en delvis förnyad styrelse ett verksamhetsnytt år med nya uppgifter tillsammans med våra medlemmar.

Den nya styrelsen består av:  Hans Alexandersson, ordförande, Lars Ramstierna, HSB-representant, Karin Saverman, 27C, vice ordförande,  Anna Swift-Johannison, 23E, sekreterare, Eva Segerström, 17A, Eva Krafth, 21C samt Pierre Andersson, 25H (suppleant). 

Ordförande i valberedningen är Lena Bengtsson, 21G. Revisor är Conny Sundström, 27A.

Om du vill ha kontakt med styrelsen, använd gärna vår mailadress; norrangen.orebro@gmail.com. Du kan också söka information på vår hemsida; https://www.hsb.se/malardalarna/brf/norrangen.   

Sotning     

Sotning av våra lägenheter kommer att genomföras mellan den 3 och 12 juni. Du får i god tid innan ett meddelande i din brevlåda med datum och övriga instruktioner.

Nyplanterade träd

Efter den torra inledningen på våren kommer våra nya träd att behöva vattnas. För att dra ner på kostnaderna för detta behöver vi hjälpas åt. Vi informerar mer på städdagen den 11 maj. Om du vill hjälpa till, hör gärna av dig!

Loppis

Det har kommit in ett önskemål om att föreningen åter anordnar en gemensam loppis. Vi undersöker möjligheterna till detta. Vi tror en lämplig tidpunkt kan vara i månadsskiftet augusti-september. Vill du vara med och planera, hör gärna av dig.

Gasol 

Nu har ju grillsäsongen börjat, och det är härligt. En del medlemmar har en gasolgrill. Vi vill därför passa på och påminna om de regler som gäller för förvaring av gasol. Förvara så liten mängd brandfarliga varor som möjligt i din bostad. Grundregeln är att du inte får förvara mer brandfarliga varor hemma än vad du har behov av i ditt hushåll. Med det menas att du får ha en gasolflaska till gasolgrillen i lägenheten. Läs gärna mer på: http://www.nerikesbrandkar.se/privatperson/ihemmet/brandfarligavaror.4.4a7fc109155fda1a395dd365.html

Måsar

Förra sommaren häckade flera måsar i vårt närområde. Det ledde till att många medlemmar stördes av högt ljud och utfall från aggressiva fåglar. Efter uttalat önskemål från medlem har styrelsen tecknat ett avtal med Anticimex och måsskrämmor har monterats på tre av våra huskroppar. Dessa ger ifrån sig ett ljud som måsar uppfattar som obehagligt. Anitcimex justerar ljudet och intervallerna mellan dessa för att minimera obehag för de närboende människorna. Vi kommer att genomföra en utvärdering efter sommaren.

Farligt avfall

Du har väl sett att du har möjlighet att lämna farligt avfall till kommunen i vårt närområde? Upphämtning sker på Mäster Larsgatan, vid OP-skolan, den 7 maj kl. 18.15. Farligt avfall är till exempel läkemedelsrester, nagellack och  färgrester.

Vi hoppas vi ses på vårstädningen, den 11 maj!

Styrelsen