Nyhetsbrev mars 2019

04 april 2019 Nyhetsbrev mars

Nu närmar sig våren med stormsteg. Styrelsen har glädjen att meddela dig om ytterligare förbättringar i vår gemensamma miljö.

Rensning av våra ventilationskanaler kommer att ske under året. Likaså kommer genomspolningar av samtliga avlopp, samt fuktmätning i badrummen att genomföras. För båda dessa åtgärder kommer utförarna att behöva tillgång till samtliga lägenheter. Separat information om detta delas ut i nära anslutning till att det sker.

HSB kommer under våren att genomföra en energideklaration, vilket även innefattar förslag på åtgärder för att spara energi. Vi återkommer med resultat av detta.

Under vintern har åtgärder på prov genomförts i ett av våra garage för att förbättra ventilationen. Provet har fallit väl ut och vi kommer att genomföra åtgärder i samtliga garage.

Under flera somrar har måsar byggt bo på våra tak, vilket inneburit att flera medlemmar har blivit störda av fågelskrik. Styrelsen har därför slutit ett avtal med Anticimex för att bli av med fåglarna. Det innebär att en apparat som skickar ut ett ljud som måsarna ogillar sätts upp på tre av våra huskroppar. Detta görs snarast, innan måsarna hunnit bygga bo. Ljudet kan höras av människor, men upplevs betydligt mindre störande än måsar.

Vi har annars tecknat ett nytt avtal med en firma som bekämpar skadedjur. Den heter Nomor och nås på telefon 0771 122 300. Du kan läsa mer på deras hemsida, www.nomor.se.

Om du belånar din bostad är det enklast att pantförskrivningarna skickas direkt till HSB, alltså inte till vår förening.  För snabbaste hantering, be ditt låneinstitut skicka papper på pantförskrivningen till HSB Mälardalen, Box 307, 721 07  VÄSTERÅS.

Vi vill även påminna om och välkomna till årsmötet den 25 april, kl. 18.00, i Pannrummet. Årsredovisning och kallelse kommer inom kort.

Styrelsen


Till nyhetslistan