Vestanfläkten mars 2024

25 mars 2024

Föreningsstämma BRF Vesta 2024
Kallelse till årets föreningsstämma skickas ut under april månad. Motioner till stämman lämnas till styrelsen via e-post eller i brevlådan utanför föreningens expedition, källarnedgången Sidvallsgatan 27. Motioner ska vara inkomma senast 24 april för att kunna tas upp i årets stämma. Att skriva en motion till årsmötet är inte svårt. Det viktiga är att uttrycka sig kort, kärnfullt och med ett tydligt yrkande på vad man vill uppnå.

Inkomna motioner bifogas alltid kallelsen till föreningsstämman. Styrelsen ger sitt utlåtande på stämman varefter alla närvarande vid stämman beslutar i ärendet.

Balkongerna
Balkongerna är färdigmonterade och vi väntar nu på bättre väder, så att de kan återställa gräs och asfaltsytor. De åtgärdar också besiktningsanmärkningar allt eftersom.

För extrabeställningar (inglasning, persienner eller matta) eller problem/fel med extrabeställningar, kontakta entreprenören TBO. På deras hemsida, www.tbo.se kan ni reklamera eller anmäla garantiärenden.

Tvättstugorna
Vi vill påminna alla medlemmar att efter avslutad tvättid ska bokningscylindern flyttas, antingen till parkeringen eller till en ny tid.

Saknar du bokningscylinder eller har tappat bort nyckeln? Kontakta styrelsen för att köpa en ny cylinder. Om du saknar nyckel kan vi plocka bort din gamla cylinder. En ny cylinder kostar nu 300 kr.

Efter avslutat tvättpass ska tvättstugan städas. Det har slarvats med städningen.

  • ·         Diska ur fack för tvättmedel och sköljmedel, annars börjar de mögla
  • ·         Släng ludd från torktumlaren
  • ·         Torka upp spillt tvättmedel, sköljmedel och vatten
  • ·         Öppna luckan till tvättmaskinstrumman samt tvätt- och sköljmedelsfacken så de kan torka

På så sätt slipper vi smutsiga tvättstugor, äckliga maskiner och får rena kläder.

Tomma förpackningar, ludd och annat skräp ska slängas i soptunnan som finns vid torkrummen. Är soptunnan full ska du tömma den, vi har ingen vaktmästare som gör det åt oss. 

Sedan vill vi också påminna er om att släcka efter er i torkrummen då lamporna inte är rörelsestyrda. Detta gäller även övriga utrymmen, såsom vindsutrymmen, cykelförråd och källarutrymmen. 

 

Kontakt styrelsen 
Styrelsens telefonnummer har tagits ur bruk och ni når oss nu endast via e-post eller meddelanden i brevlådan utanför expeditionen (källarnedgången Sidvallsgatan 27). För snabbast och enklast svar rekommenderar vi e-post. Meddelanden kan lämnas via e-post till vesta.brf@gmail.com

Uthyrningsrummet
Denna information har flyttats till föreningens hemsida. Nu finns även en kalender där vi lägger in dagar som är bokade, så ni slipper fundera över om rummet är bokat eller ej.