Informationsmöte relining

21 september 2016 Vi hade ett informationsmöte den 20 september då vår konsult Peter Jobark var på plats och berättade om hur det går till och svarade på frågor.
Rör med strumpa

Det var inte mer än cirka 35 personer på plats på Tuppen. Men de som var där lyssnade och frågade.

Peter berättade att styrelsen beslutat att använda sig av den s k strumpmetoden där man bygger upp ett nytt rör inuti det gamla.

Hur länge ska vi vara utan vatten och avlopp?
Det var nog den frågan som tog upp mest tid. Peter berättade att man tar en stam åt gången och stänger inte av både kök och badrum samtidigt. Varje stam kommer att vara avstängd i cirka 3 veckor! Det blir alltså totalt 6 veckor som vi får leva provisoriskt i våra lägenheter. Dusch och toalettbod kommer att sättas upp på gården.
Peter berättade att man kan få en mulltoa i sin lägenhet att använda på natten.

Andra intrång i lägenheten?
Det kan hända att man måste öppna upp någon vägg (toalett eller sovrumsvägg) för att komma till. Sannoliktheten för detta var nog störst för dem som bor på sjätte våningen. Peter rekommenderade dock att om man står i begrepp att renovera sina badrum nu kan det vara klokt att avvakta reliningen.

Absolut förbjudet att använda avloppet under den tid reliningen utförs
Peter tycker att man ska tejpa för och klistra igen så att man inte av oaktsamhet använder de rör som man håller på att relina. Det är jättedyrt att relina ett rör och om man använder det under pågående relining så är det förstört och måste göras om till en mycket hög kostnad (en summa som nämnts är 70 000 kronor!!)

När ska vi börja relina?
Peter arbetar för tillfället med anbudsunderlaget, det lär ta någon vecka till. Sedan ska det ut till olika entreprenörer och kanske att vi kan få in anbuden till november månad. Då ska dessa utvärderas och samtal med de olika entreprenörerna ska ske innan vi beslutar oss för vem vi vill ha.

När detta är gjort får vi se när entreprenören har möjlighet att starta arbetet. Med denna kunskap kan vi ju konstatera att arbetet inte kommer att påbörjas detta året. Vi hoppas på tidig vår.

Fortsatt information
Vi kommer att fortlöpande informera  om vad som ska hända, i Bollebygdsbladet, här på hemsidan och vi kommer sannolikt att kalla till fler informationsmöten innan vi kör igång.