Råttbo?

21 september 2016 Råttor har etablerat sig på gården.
Råtta

Flera medlemmar har rapporterat att de sett råttor på gården. I tisdags hade vi Anticimex här och dom konstaterar att råttor nu etablerat sig här. Det råtthål i flera av våra rabatter och vi har sett båda fullvuxna och unga råttor springa över gården.

Anledningen till att råttorna ökat kan vara att Anticimex inte längre får beta med samma sorts gift som de gjort tidigare vilket innebär att de betongstationer som vi har på vardera sidan av miljöhuset inte fungerar längre.

Tjänstemannen från Anticimex hade dock gott hopp om att vi skulle få bukt med råttorna. Vi ska prova något som kallas för Smartbox. Vi ska ha två sådana boxar som placeras ut dels i Miljöhuset och dels på gården. Tanken är att råttorna ska luras in i lådan, där den "tas av daga" och sedan tas hand om av Anticimex.  Anticimex har lovat att skynda på med utsättningen av boxarna.

Vad kan vi själva göra för att förhindra vidare spridning?
Fyll inte soptunnorna mer än att ni kan stänga locket. Förpacka matrester ordentligt. Om ni grillar eller äter ute se till att matrester inte blir liggande kvar.