En film om Kina

Tisdagen den 9 mars kom en flitig resenär, Bengt F Lindstedt, till fritidslokalen och underhöll oss med en oförglömlig film om Kina.

Kina - Ett framtidsland med vackert skiftande landskap och rika fornlämningar

Vi fick se de välkända dragplåstren såsom den kinesiska muren och terrakottaarmén. Väl värda att betraktas igen. Bengt tog oss även med på en båtfärd längs floden Li omgiven av mycket vacker natur. Vi fick också uppleva olika kulturevenemang med cirkusuppträdande, besök på operahus och sist men inte minst se detaljerade bilder på tillverkning av t ex jadefigurer och matlagning.
Bengt skildrade mycket fint övergångarna mellan olika kulturarrangemang och mer historiska platser. Det som överraskade mest var besöket i Shanghai. Staden syntes vara en helt modern stad med luxuösa hotell, glittrande skyskrapor och höga torn. Vi fick också ta del av det lättsamma vardagslivet på gator, torg och matmarknader. Hela staden hade en västerländsk touch. Bengt var dock noga med att påpeka att trots önskemål till deras Kinaguide hade de inte fått möjlighet att få se typ arbetarkvarter eller liknande. Detta beklagade han mycket.