Ordning & reda i trapphusen

22 januari 2024 Med det här inlägget vill styrelsen i brf Granen och förvaltningen på HSB Malmö påminna om vikten av ordning och reda i trapphuset. Både för trivsamheten och för brandsäkerhet.

Trapphuset ska alltid vara rent på föremål, det får inte förvaras föremål vare sig tillfälligt eller permanent. Det innebär att inga dörrmattor får ligga utanför dörrarna, skor och sopor får inte heller lämnas i trapphuset. Soporna stannar inne i lägenheten till dess att du tar dem till soprummet. 

Ordning och reda är viktigt inte bara för alla grannars trivsel i föreningen – känns inte så kul att behöva gå förbi sopor på vägen hem till sin bostad. Ordning är också viktigt ur brandsäkerhet. Förvara brännbara föremål i trapphuset kan innebära en direkt fara vid brand, dels kan det hjälpa spridningen av branden men framförallt riskerar det att hindra räddningspersonal att komma in och för er boende att utrymma. Tänk på att i ett rökfyllt trapphus är det viktigt med fri väg utan hinder och halkrisk. 

Så, i fortsättningen ber vi alla grannar att hjälpas åt och hålla ordning och reda i trapphuset. Ha kvar soporna inne i lägenheten tills du går till soprummet, plocka in eventuella dörrmattor och ställ av dig skorna inne i lägenheten. 

Hälsningar,
Styrelsen, brf Granen &
Förvaltningen, HSB Malmö