Hagalundsnytt

Visa källbilden

 

   

 

 

Hundar skall vara kopplade inom vårt område, oberoende ras och storlek.

Eftersom Brf Hagalund är ett privat område, då gäller våra regler.

 

Vid renovering, skall detta ske under våra regler som finns på Brf Hagalunds hemsida, eller i er lägenhetspärm, vid flyttning av badrumsbrunn skall detta ske med auktoriserad hantverkare som ni har fått godkänt av styrelsen.

 

Barnvagnar får absolut inte stå i trappuppgångar, detta har vi tjatat om länge, hädanefter ställs de ut utanför trappan, därför ber vi er ställa dem på avsedd plats.

 

Miljöhusen, bra men bättre kan ni, lägg rätt och vik ihop så vi inte får fler böter.

 

Biltvättplatserna är endast för medlemmarna och de som har garageplats, ej för obehöriga eller vänner. Missbrukas detta riskerar ni att bli av med er garageplats.

 OBS! Städa upp efter biltvätten innan ni lämnar platsen till nästa.

 

 

Brf Hagalund

                          HAGALUNDSNYTT JUNI 2022

 

Brf Hagalund firar 55 år i år, och det skall vi fira den 10 september

Vi börjar dagen kl. 10.00 vid torget, trappa 18 med att fira vår Hagalundsdag.                                                                              Med grillad korv och musik, tipspromenad. Godis hoppborg och annat skoj till barnen.

OBS!! Vi behöver funktionärer till Hagalundsdagen mellan 9.00 – 15.00 på Hagalundsdagen

Vi behöver er hjälp!!

 

På kvällen fortsätter vi vuxna utan barn att fira på TÖRRINGELUNDS RESTAURANG                  

Avfärd med buss klockan 19.00 med buss från Munkättegatan.

På kvällen börjar bussen köra hem klockan 22.00, sedan skyttelbuss fram till kl. 01.00.

Väl där blir det 3 rätters middag med musik och dans.

Förrätt: Toast Skagen   Varmrätt: Helstekt ryggbiff   Dessert: Chokladtårta o kaffe.                                                        Det ingår 2 starköl eller 2 glas vin. Ramlösa och lättöl.

 

Vi vill gärna veta hur många som vill vara med oss att fira detta,

Anmälningsavgift 100:- / per person

Anmälan sker på kontoret Juni – Juli när det är öppet med talongen nedan

 samt anmälningsavgiften på 100:-

 

 

Brf Hagalund

             HAGALUNDSNYTT

Malmö 2 mars 2022

Parkeringsplatser för de boende i föreningen har det blivit brist på. Det är tillåtet att få hyra 2 platser per Medlemskap. Ni som har fler av någon orsak och ni som inte använder er plats mer, eller har plats för era besökare, var vänlig att säg upp dessa, så alla boende kan få en parkeringsplats.

Nytt låssystem vi håller på att få in offerter, vi kommer att införa detta så fort som möjligt, pga. Tvätt bokningen inte går att få reservdelar till mer. Information kommer löpande. 

Täppeägare nu går vi till sommartiden tänk då på att se till era staket och växter. Om ni ska ha pool är vattenmängden högst 700l vatten. Tak till paviljong 1 mars till 30 oktober.

Föreningen firar 55 år i år. Vi har bokat in lördagen den 10 september med hagalundsdagen vid middagstid, Till kvällen återkommer med. Senare.

Boka gärna denna dag för Brf Hagalund.  

 

Miljöhusen förfarande ett problem, släng eller ställ inget på golvet, släng i rätt kärl, läs på anslagen på väggarna. Vi får betala dryga böter om det är fel slängt och då får vi höja hyrorna. Böter 1500: - om ni kastar fel.

Buskar är fina att se på, det är förbjudet att plocka blommor och annat, de är till för att det skall se fint ut på vår förening.

Hundbajs måste absolut plockas upp både inom och utanför vårt staket

 

Julmingeln var uppskattat både av barn och vuxna, vi i styrelsen tyckte det var trevligt att så många kom ner till torget. Viåterkommer om ni medlemmar vill att det skall bli tradition.

     Trevlig vår och sommar    Önskar Styrelsen

 

 

Hagalundsnytt

December 2021, Malmö   

Årsstämman blev som planerat den 14 oktober på Motettens Folkets Hus.

Där var 69 medlemmar och 42 röstberättigade.

Ny ordförande Carin Harvenfeldt, Vice ordförande Mickael Karlsson, Sekreterare Bujamin Saliu samt Ledamöter Birgitta Andersson, Elvis Karic, Sanela Kvakic, Detta beslöts på konstituerande möte.

Elvis Karic har lämnat styrelsen.

 

Avgifter

Hyran kommer att höjas med 2%

Garageplatser med 10 kr

Parkeringsplatser med 5 kr

Dessa höjningar sker från januari 2022

 

Miljöhusen

Åter igen tjat på medlemmar som inte orkar skära i sönder kartonger. Eller slänger papper och plats hur som helst. Mattor och dynor på golvet, glasburkar med innehåll? Matrester på golvet, hur tänker ni, råttorna får gottebord? Vi alla måste sortera rätt papper, plast, kartonger och matavfall samt glas vitt och färgat var för sig. Absolut ingenting på golvet.

Tänk på att det finns kameraövervakningar där ni fångas på bild. Om ni inte sköter er, kommer ni att få meddelande att rätta till och ta bort genast ni inte gjort korrekt.

Avgiften är nu 1 500 kr om man inte följer ordningsregler. Det måste bli en bättring! Ordningsregler finns på miljöhusen och dessa skall följas!  

 

Hund och katter ska vara kopplade inom vårt område. Vi har upptagningstvång både inom och utom vårt område. Samt var snäll att inte låta hundarna kissa på lyktstolpar och andra stolpar inom område.

 

Cykling inom vår gård är förbjudet

 

Oväsen, Tänk på att inte föra oväsen i lägenheterna mellan klockan 22.00 – 07.00, samt att inte spela musik och annat väsen så högt att det stör grannarna.

Barn får naturligtvis leka i lägenheten men tänk på spring och hopp hörs väldigt mycket till underliggande lägenhet.

 

Ytterdörr, Tänk på att låsa ordentligt efter er dvs. även sjutillhållarlåset, det har varit inbrott, tjuvarna går in genom brevinkastet upp till smäcklåset vrider runt och går in. Det finns att köpa kåpa över smäcklåset. Alternativet är att köpa ny dörr utan brevinkast.

 

VARNING till alla äldre, Lägg på luren direkt om det ringer någon och vill ha ditt kontokort och kod, annars kommer alla era pengar tas ut av bedragare.

 

Jul och Nyår, Tornen är öppna för papper 24-26 december 2021 och för julgranar 12-16 januari 2022.

Papperssäckar kommer att delas ut i trapporna vecka 50.

Kontoret är stängt mellan 20 december 2021 – 12 januari 2022.

Felanmälan och övriga ärenden kan göras på tfn: 040 – 921 838

 

Till Nyår, Inga nyårsraketer inom området.

Stäng gärna era balkongfönster så inga raketer kommer in den vägen.

Inga ljusblinkande saker i fönstren eller balkonger, ytterst störande för grannarna.

 

Styrelsen

 

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR

Önskar till alla boende från styrelsen

 

                                                   

 

 Hagalundsnytt

från Styrelsen 

Malmö juni 2020

Coronaviruset
Gör att Hagalundsdagen i augusti tyvärr ställs in i år.

Årsstämman
Är planerad till den 15 oktober, förhoppningsvis har efter Covid-19 det mesta gått över till det normala. Men om så inte är fallet måste kanske antalet personer i lokalen begränsas, men alla måste ändå beredas möjligheten att delta. En möjlighet är att endast en person per hushåll deltar, man kan även lämna fullmakt till granne så deltar man utan att behöva närvara, en person kan faktiskt ha flera fullmakter. Dessutom blir det ingen förtäring, detta för att minska risken till smittospridning. Hur det nu blir kommer att meddelas i augusti eller september i samband med kallelsen till stämman.

Motioner.
Tänk på att motioner ska vara inlämnade senast 31 augusti.

Täpporna.
Det börjar komma mer och mer rena uterum med partytält, trädäck (till råttornas förtjusning) och annat. Tyvärr finns inget i ordningsregler för täppor som säger något om detta, står endast maxhöjd för träd och växter. Partytält kan kanske tillåtas om tältduken tas ner när det inte används. Styrelsen ser över detta, en ändring kan möjligen ske framöver.

Miljöhusen (igen!)
Fortfarande har många svårt med att lägga rätt i kärlen, elektriska saker är elektriska saker, skilj på plast och papp, endast miljöpåsar med matavfall i matavfallskärlen, riv sönder eller platta till kartonger, o.s.v. Hur svårt kan det vara?

Cykelpumparna
Barnen leker ofta med tryckluften som är avsedd att pumpa cyklar med, förutom att det inte är en leksak kan det vara direkt livsfarligt när de blåser varandra i ansiktet.

Grillning
Undvik tändvätska när ni grillar, det finns andra lösningar. Om ni är i er täppa, stå så långt ifrån huset som möjligt. Grannarna ovanför tycker säkert inte röken från grillen är så trevlig.

Försäkringsbolag
Föreningen är försäkrad i Länsförsäkringar. Vi har gemensam bostadsrättstillägg.


Styrelsen
 

Informationsbladet sparas under flik nr 9 i lägenhetspärmen.

 

Hagalundsnytt Juni 2014

Hagalundsnytt

Vid utnyttjande av tvättstugorna. Det har kommit in klagomål på att föregående person som har använt tvättstugan, inte har städat efter sig. Slarva inte med detta, golvet i tvättstugan och i torkrummet måste sopas och maskinerna torkas av efter varje användning. Tänk även på att inte lämna kvar tvättmedelspaket eller dyligt, detta kastas i miljöhusen.

Disk och tvättmaskiner i lägenheter. Tänk på att inte använda dessa efter klockan 22.00

Matavfallskorgarna. Några har slängt dessa i miljöhusen. Även om man inte använder dessa skall de finnas kvar då de tillhör lägenheten.

Förvaring i källarutrymmen. Tänk på att inte förvara skaer ni är rädda om direkt på källargolvet. Man kan aldrig helt gardera sig ifrån översvämning vid stopp i exempelvis avloppsrör.

Motioner till årsstämman. Dessa vill vi ha in snarast möjligt, dock senast den 15 september. Årsstämman äger rum tisdagen den 14/10 på Motettens Folkets Hus med start klockan 19.00.

Fastighetskontoret stängt. Under semesterveckorna vecka 29 till vecka 35.

Till sist, en trevlig sommar önskas till alla boende. 

BJn 3/7-2014

 

 

Hagalundsnytt mars 2014

Hagalundsnytt

Vi byter förvaltare. HSB som förvaltat vår ekonomi upphör med detta den 30 april. Vi har valt BoNea som förvalare från den 1 maj.

Varför detta? Styrelsen omförhandlar alltid gällande avtal vid avtalsslut, i år valde vi att ta in anbud från andra förvaltare då vi skulle omförhandla med HSB. Vi kom då fram till att BoNea kunde ge oss bättre service.

HSB står ändå kvar i vissa delar. Vi är kvar som medlemmar, hemsidan blir oförändrad. Underhållsplanen ligger också kvar hos HSB.

Vad gör då BoNea? De tar hand om ekonomidelen, skickar ut betalningsavierna till våra boende från och med maj månad. Det innebär att betalningarna går till ett annat bankgiro vilket kommer att framgå på de nya avierna.

Autogiro? Ni som har autogiro måste fylla i bifogade blankett för medgivande eftersom det blir ny betalningsmottagare.

VIKTIGT! Till HSB betalas för april som sista månad, därefter skall betalningrna gå till nytt bankgiro. Kontrollera era avier så allt stämmer vad det gäller hyror av cykelplatser, garageplatser, parkeringsplatser, bredband och elavgifter. Beträffande elavgifterna går det inte att dela kvartalet utan det blir ingen elavgift på sista HSB-avin, den delas upp på de två första avierna från BoNea.

Frågor? Informationen skall även komma på infokanalen i TV:n och på hemsidan. Vid frågor ta gärna kontakt med Fastighetskontoret eller någon i styrelsen.

Styrelsen

BJn 25/3-14

Hagalundsnytt december 2013

Hagalundsnytt sista för i år

TV-uttaget, det har hänt ett flertal gånger då man renoverar att TV-uttaget skruvas loss och trådar då ofta lossnar. Detta innebär att grannarnas TV-mottagning försvinner och att tekniker från Sydantenn får kallas ut, en onödig och dyr utgift för den som renoverar.

Uppsägning av garage, P-platser, cykelplatser, lokaler, bredband. Det är tre månaders uppsägning som gäller men p g a HSB:s avihantering gäller det att vara ute i god tid för månaderna januari, april, juli och oktober. Då avierna skrivs ut i början av december, mars, juni och september får man vara ute 4 månader tidigare.

Hundbajspåsar får ej slängas i papperskorgarna, använd hushållskärlet i miljöhusen istället.

Matavfall, påsar och hållare har utdelats till alla hushåll. Nya påsar finns att hämta i miljöhusen.

Orningsreglerna som bifogas, sätts in i lägnhetspärmen under uppslag 1.

Paraboler på balkongen får ej fästas någonstans i balkongen utan skall stå på ett stativ. De får inte sticka ut genom fönstret utan alla balkongfönster skall normalt vara stängda. Detta är en säkerhetsfråga.

Inför jul och nyår. Under vecka 51 kommer personalen att lägga ut papperssäckar i entréerna, dessa är avsedda för julklappsavfall. För detta är avfallstornen öppna 23/12-27/12. För julgranar, dessa måste klippas ner, är avfallstornen öppna 13/1-16/1 2014. Nyårssmällare och raketer får inte avskjutas inom föreningens område, tänk på att ha era balkongfönster stängda, för att undvika ovälkomna raketer. Glöm inte ha koll på era levande ljus.

Avgiftshöjning. Styrelsen har beslutat att höja lägenhetsavgifterna med 2% från den 1/1-2014.

Fastighetskontoret håller stängt under tiden 21/12 2013 - 11/1 2014.

Med detta önskar styrelse och personal alla medlemmar EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

Styrelsen

 

BJn 3/12-2013

 

 

Hagalundsnytt september 2012

Hagalundsnytt 2012

Styrelsen vill uppmärksamma boende på första våningen om hur lätt det är att bryta sig in genom balkongdörren med ett vanligt vinkeljärn. Tyvärr gäller det inte detta enbart våra balkongdörrar utan samtliga på marknaden, gamla som nya. Man bör se över hur man kan försvåra för ett eventuellt inbrott. Kansle en plåtlist längs dörrspringan kan hjälpa, ungefär som man gjort med dörrarna till miljöhusen. Vad det gäller balkonginglasningen bör man se till att fönstren är låsta så man inte enkelt kan lyfta upp dem, om inglasningsdörren kan göras säkrare kan styrelsen inte svara på. Det bästa är att kontakta en fackman för bästa lösning. Precis som val av t ex säkerhetsdörr är det upp till den boende att själv ombesörja detta.

Porttelefonerna vid våra grindar fungerar numera och portkoderna är därför borttagna.

Cykelboxarna på västra gården är snart klara, skall bara förses med lås, det kommer att bli en likadan vid östra gården och en tredje box längs med staketet mot Nydalastigen. Totalt tre cykelboxar med plats till 25 cyklar i varje. Tanken är att ett cykelrum i varje höghus skall tömmas för att änvändas som barnvagnstrum istället. Priset för cykelboxarna blir 20:- per plats och månad, priserna på övriga cykelplatser kommer att justeras under nästa år.

Containrar kommer att ställas upp på gårdarna under oktober månad, det blir endast en container per hus. Anslag om tider kommer i miljöhusen.

 

BJn 12/9-1 

 

Hagalundsnytt April 2012

Information Hagalund

Lägenhetsavierna som delas ut kvartalsvis har tidigare skett i egen regi eftersom HSB har tagit ut en extraavgift för detta. Numera kommer avierna per brev då den extra avgiften har slopats. Detta är ingenting som föreningen bestämt utan kommer från HSB.

Miljöhusen. Många har fortfarande inte lärt sig hur man sopsorterar och slänger sopor i miljöhusen. Allt kan man inte kasta där vilket framgår av skyltana vi de olika kärlen. Framför allt är det viktigt att man skär sönder större kartonger så de tar så lite plats som möjligt. Inte trevligt att komma in då kärlen svämmar över och golvet har belamrats med skräp.

Snart är det dags för cotainrar vid gården, se anslag i miljöhusen och på InternTV vilka tider som gäller. Tänk på att man inte får kasta kökinredningar och dylikt vid lägenhetsrenovering. Containern är främst avsedd för rensning i källareförråd och täppor samt annat som man samlat på sig, dock inte kyl, frys och annan elektronik, färgburkar eller annat miljöfarligt. Sådant får man lämna på miljöstationen t.ex Ollebo.

Ny förteckning över TV kanalerna bifogas utskicket, sätt in denna i lägenhetspärmen under flik nr: 8.

Garage, parkeringsplatser, lokaler och cykelplatser hyr man och har 3 månaders uppsägning. Detta förbises ofta vid lägenhetsbyte och orsakar irritation då man efteråt kanske råkar ut för kravbetalning om man glömmer bort eller tror att uppsägningen sker automatiskt vid en försäljning. Det är upp till lägenhetsinnehavaren att se upp med detta, kontrollera senaste betalningsavin, där finns uppräknat vad man betalar för.

Reservera lördagen den 25 augusti för föreningens jubileumsfest, då fyller föreningen 45 år. Mer information kommer senare.

 

BJn 16/4-2012

 

 

Hagalundsnytt december 2011

Malmö december 2011

Inför jul och nyår - Under vecka 51 kommer personalen att lägga ut papperssäckar i entréerna , dessa är avsedda för julklappsavfall. För detta är avfallstornen öppna 23/12 - 27/12. För julgranar, dessa måste klippas ner, är avfallstornen öppna 13/1-16/1-2012. Nyårssmällare och raketer bör inte avskjutas inom föreningens område, tänk på att ha era balkongfönster stängda, för att undvika ovälkomna raketer. Glöm inte ha koll på era levande ljus.

Avgiftshöjning - Styrelsen har beslutat att höja lägenhetsavgifterna med 2% från den 1/1 - 2012.

Fastighetskontoret - håller stängt under tiden 21/12-2011 - 11/1-2012.

Telefonnummer till Posten - Om man vill ha upp posten i brevlådan istället för boxen om man är rörelsehindrad, ringer man 040- 92 33 46 och pratar med Mattias Danielsson.

Med detta önskar styrelse och personal alla medlemmar EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

 

BJn 20/12-2011

 

 

Hagalundsnytt September 2011

Hagalundsnytt

Cyklar som vi bedömer inte används, som står i källare respektive på gårdsplanerna, kommer att märkas upp med vit tejp på styre, pakethållare eller sadel. Detta sker måndagen den 3 oktober. De cyklar som har den vita tejpen kvar torsdagen den 3 november, kommer att forslas bort.

Fritidslokalen i källaren Ormvråksgatan 30, är åter öppen för uthyrning, dock endast lördag, sön-och helgdag. Speciella förhållningsregler tillhandahålls i samband med bokning av lokalen. Bokningen sker på vår telefon tel.-nr: 040- 92 18 38-

Inga hundar är välkomna i tvättstugorna. Det har inkommit en del klagomål, på att några av oss tar hunden med i tvättstugan. Detta är inte acceptabelt. Hundar får inte vistas vare sig i tvättstuga eller torkrum. För att förtydliga detta kommer vi även att sätta upp skyltar på berörda ställen. Samtidigt vill vi påtala vikten av att ni även städar av golv i torkrummen. Många "dammråttor" ligger ofta och flyger omkring.

Inför vårt kommande årsmöte tisdagen den 11 oktober, så vill föreningens valberedningen ha in namnförslag på eventuella kandidater. De personer som föreslås måste ha gett klartecken till att nomineras. Förslagen lämnas till valberedningens sammankallande Linda Eliasson på tel.-nr: 040 - 54 61 62

Fastighetsboxarna (postboxarna) skulle varit levererade men är försenade från fabrik, beräknas komma under vecka 39. När det blir aktuellt får varje hushåll ett papper och nycklar till sin box av personal från Fastighetsboxar. Anslag kommer även att sättas upp på tavlan i trappan. Mer information finns på Internkanalen (Kanal 26) i er TV.

BJn 18/9-2011

 

 

H Hagalundsnytt Juni 2011

Juni 2011

POSTBOXAR, kommer att installeras under september månad. Se vidare på TV:ns infokanal.

GRILLPLATS, anordnas vid gaveln Ormvråksgatan 42. Se vidare på TV:ns infokanal.

GRINDÖPPNING, fr.om den 30/6 kommer den tillfälliga koden för grindöppning att plockas bort. Systemet för öppning fungerar normalt igen, genom att trycka siffran 5 på telefonen.

UTLÖSTA JORDFELSBRYTARE, senaste tiden kraftiga åskväder, har ställt till en del för elektroniken i området. En del lägenhetsinnehavare blev dessutom utan ström. I de fall att strömmen skulle försvinna, så kolla er jordfelsbrytare, i regel är det den som löst ut.

FASTIGHETSKONTORET SOMMARSTÄNGT, fastighetskontoret håller stängt under tiden 1/7-27/8, under denna tid får kontakterna med vicevärd och vaktmästare skötas via telefon på telefonnummer: 040- 92 18 38.

FÖRENINGENS ÅRSMÖTE, avhålls tisdagen den 11 oktober på Motettens Folkets Hus. Anmälningstalonger kommer ut tillsammans med årsmöteshandlingarna. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast söndagen den 11 september, dessa kan läggas i föreningens brevlåda Ormvråksgatan 12.

Med detta önskar styrelse och personal alla medlemmar EN GLAD OCH SKÖN SOMMAR. 

Styrelsen                                                             

BJn 18/6-2011

 

Hagalundsnytt december 2010

2010-12-01

Inför Jul. Under vecka 50 lägger personalen ut papperssäckar i entreérna, dessa är avsedda för julklappsavfall, för detta är avfallstornen öppna 23/12-27/12. Avfallstornen öppnas därefter den 15/1-16/1 för julgranar som måste vara nedklippta när dom kastas.

Nyårssmällare och raketer bör inte avskjutas inom föreningens område. Tänk på att stäng era balkongfönster för att undvika ovälkomna raketer. Ha koll på de levande ljusen.

Mata ej fåglarna, detta drar även till sig råttor.

Garageplatserna är avsedda för motorfordon (bil eller MC), inga andra föremål får finnas på platsen. Material som inte är bortplockat innan den 17/1-2011 kommer att forslas bort genom föreningens försorg.

Styrelsen har beslutat att höja lägenhetsavgifterna med 2% från den 1/1-2011.

Fastighetskontoret håller stängt under tiden 23/12-2010 - 11/1-2011.

Vi har under hösten installerat utrustning för att kunna nå vårt bredband med trådlös förbindelse, i huvudsak tänkt för åtkomst utomhus. Efter helgerna kommer styrelsen att informera mer detaljerat i denna fråga.

 

Med detta önskar styrelse och personal alla medlemmar EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

BJn 13/12

 

 

 

agalund