Nyheter från VA SYD

14 december 2020 VA SYD har gått ut med lite ny info om sopsorteringen i området. De har även satt datum för nästa containerdag samt hur dessa kommer rulla.

VA SYD har tidigare beställt en ny typ av underjordiska behållare till glas, där man lägger färgat och ofärgat glas i samma behållare, fast i olika inkast. Syftet med detta är att frigöra en behållare som kan användas till pappersförpackningar (kartong). Pga leveransförseningar kommer dessa tyvärr inte att installeras förrän i februari.

De har istället satt ut ytterligare en extrabehållare för pappersförpackningar vid stationen på torget. Dessa båda behållare är tillfälliga och alla måste gemensamt ta ansvar för att riva/platta till kartonger så att det blir normala volymer kartong.

Det kommer inte att sättas ut en speciell container för julgranar utan men det går bra att slänga dessa i den vanliga continern. Denna kommer fortsätta att ställas ut bredvid ReTuren första tisdagen varje månad mellan kl 16 och 18. Första containertillfället blir den 5/1, se bifogat informationsblad.  

Mer information om soprortering finner ni här.  

Slutligen vill VA SYD även önska er alla en God jul och gott nytt år!