TV utbudet blir helt digitalt

25 februari 2020

Ny information från vår tvkanalsleverantör ComHem 2020 06 01

Analog-tv utgår i september!

ComHem skriver följande:

"Vi planerade en övergång från analoga kanaler till helt digitala under våren 2020 men detta skjuts upp på grund av Coronaviruset (COVID-19) till den 8 september 2020.

 Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. Du kan också registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn."

Tidigare information från ComHem, se nedan! 

"Den 26 maj 2020 går vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt. Genom att upphöra med analoga sändningar och FM-radio till er/era fastigheter frigör vi det utrymme i nätet som den äldre tekniken tagit upp. Det ger oss kapacitet att leverera stabilare och snabbare bredband, med en av Sveriges högsta bredbandshastigheter. Förändringen sker inom ramen för vårt befintliga gemensamma avtal."

För era boende som tidigare tittat på tv analogt innebär digitaliseringen en tv-upplevelse med bättre bild och ljud och följande abonnemangsfria utbud: SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, ATG Live, danska DR1 och danska TV2 och eventuella lokala kanaler. Nya avtal med olika kanalleverantörer innebär att kanalutbudet ser annorlunda ut än tidigare. Samtidigt har vi lagt till Comhem Play kostnadsfritt till samtliga 1,6 miljoner hushåll som berörs. Då kan de som är folkbokförda på en Com Hem-adress se de flesta abonnemangsfria tv-kanaler på sin mobil, surfplatta och dator, var som helst inom EU.

Hur berörs era boende?
Cirka 40 procent i Com Hem-hus har ett digital-tv-abonnemang och tittar redan digitalt. Övriga kan idag se ett antal kanaler både analogt och digitalt utan abonnemang. De som idag tittar analogt behöver senast den 26 maj 2020 ändra till digital-tv på sina tv-apparater. De som har en äldre tv kan behöva skaffa en nyare, eller komplettera sin tv med en digital-box för att kunna se sina kanaler.

Vad händer nu?

·         Vi har redan justerat ert digitala abonnemangsfria tv-utbud. Vi har även adderat Comhem Play kostnadsfritt och folkbokförda på era adresser kan nu skapa ett konto för tjänsten och appen.

·         Den 26 maj utgår de analoga sändningarna och FM-radio och sändningarna blir helt digitala.

·         1–2 månader innan de analoga sändningarna utgår visas en rullande informationstext på de berörda kanalerna för att uppmärksamma de boende om förändringen. Boende som inte får denna informationstext tittar redan digitalt och behöver inte göra något.

·         Boende från 65 år får dessutom ett brev med information och tips på hur de ändrar till digital-tv.