Bostadsrättsförsäkring - Viktig information - har delats ut i brevinkastet

28 mars 2024 Föreningens bostadsrättstilläggsförsäkring upphör 2024-05-01 Var och en ansvarar för att själv teckna bostadsrättstillägg via sin hemförsäkring

Styrelsen har bytt försäkringsbolag från Folksam till Bostadsrätternas Egen Försäkring, via Söderberg och Partners. Detta försäkringsbolag har en anpassad försäkring för fastigheteter i bostadsrättsform.
Bytet av försäkringsbolag har gjorts för att få ner kostnaderna. Folksam höjde premien med ca 50%, samtidigt som självriskerna höjdes kraftigt inför 2024 p g a många försäkringsskador, främst vattenskador.
I samband med bytet av försäkringsbolag tas Bostadsrättstillägget som Föreningen har betalat för medlemmarna bort. Bostadsrättstillägget omfattar fast egendom i bostaden, såsom golv, väggar, tvättställ mm, som den enskilde medlemmen ansvarar för, enligt föreningens stadgar §31.
För att säkerställa att den fasta egendomen i lägenheten är försäkrad uppmanas härmed var och en att kontakta sitt eget hemförsäkringsbolag och teckna till bostadsrättstillägget där. Normal kostnad för BRF tillägget är ca 450 kr/år.
Det är av yttersta vikt att ha detta tillägg till sin hemförsäkring om det t ex skulle inträffa en vattenskada.

 

Söderberg och Partners kan bistå er med era privata försäkringar och ger dig råd angående er försäkringssituation, kontakta linnea.lantz@soderbergpartners.se

OBS! Denna ändring träder i kraft fr o m 1 maj 2024.