Om Föreningen

Föreningen har 650 medlemmar.

BRF Sofieholm är bilfritt med stora grönområden. Med bil kommer på Axel Danielsons väg och väljer återvändsgatorna Aktrisgatan, Dansörgatan eller Regissörgatan.

Flera dagis finns i närområdet. Gundskola med årskurs 1 - 9 finns med central placering på Lindeborgsområdet. Barnen behöver inte passera några vägar på sin väg till skolan.

De stora grönområdena inom föreningen och parkerna på Lindeborgsområdet ger fina möjligheter till olika typer av aktiviteter, från bollspel för de yngre till promenader och grillning för de äldre. Barnen kan leka i lugn och trygg miljö.

Bara 1 km i söderut kommer man till Svågertorp och järnvägsstationen "Malmö syd". Därifrån kan du ta tåget till Köpenhamn eller till Malmö central. Restiden till Köpenhamn är ca 20 minuter och till Malmö central ca 12 minuter.

På Lindeborg Centrum finns ICA affär, blomsterbutik, herr och damfrisör, godisbutik och en pizzeria. Precis vid Lindeborgs Centrum ligger också Lindeborgsskolan med direkt anslutning till ett dagis och folktandvård.

Sankt Mikaels kyrka ligger i direkt anslutning till torget.