Grannsamverkan

04 oktober 2018 Med hösten kommer mörkret och risken för inbrott ökar. Därför är jag så glad för att vi har påbörjat vår grannsamverkan. Så klart är det viktigaste att vi pratar med varandra och håller koll. Men Appen Safeland kan göra det enklare för oss. Titta på videon här nedan.
Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

För att få så bra koll som möjligt på vårt närområde och försvåra för inbrottstjuvar och annan skum verksamhet ska vi prata så mycket som möjligt med våra grannar. Vi kan hjälpas åt att hålla koll. Inte minst nu när mörkret kommer är det lätt att man drar sig för att gå ut och  drar ner rullgardinerna tidigare på kvällen. 

Vid informationsmötet om vår grannsamverkan talade polisen bland annat om vikten av att samarbeta och kunna rapportera problem. Hjälpa varande att hålla koll. Ett sätt att underlätta är att använda sig av en grannsamverkans app. Det finns några olika på marknaden men en som känns gedigen och lätt att använda heter Safeland. Här informerar vi om "Safeland" en app för grannsamverkan. 

Frivilligt
Att använda sig av appen är givetvis helt frivilligt och man binder inte upp sig på något om man laddar ner den och  testar.

Så här fungerar det.
Alla som vill laddar ner appen från Appstore/Google Play registrerar sig med sin e-postadress och väljer ett eget personligt lösenord. Dufår sedan ett mail skickat till dig som bekräftelsemail och så snart du bekräftat så kommer du in i appen. Där kan du söka efter grupper, sök efter Solbacken Malmö så hittar du vår grupp. Detta är en sluten grupp som bara de som får inbjudan kan gå med i.

Inom gruppen kan vi sedan hjäpas åt att hålla koll på vad som händer i närområdet genom att på ett knapptrycksavstånd kunna Informera om något, Varna, inleda en diskussion, ställa en fråga, rapportera att du hittat något eller förlorat något. Helt enkelt ett sätt för oss att se till att vår närmiljö runt oss fortsätter vara som vi vill ha den. 
 

Safeland 
Appen hjälper oss till en effektiv grannsamverkan för ett tryggare bostadsområde. Man kan via den kalla på hjälp i nödsituationer. Safeland är helt frivilligt och tanken med att vi skriver om den här på vår hemsida är att alla ska veta om att den finns och är gratis att använda. 
safeland går att ladda ner via Appstore till din Iphone eller Play butik om du använder en android telefon. 
Länk till Safeland: https://www.safe.land/se/hem/ 

SOS alarm (114 14) 
När du ringer 114 14 kommer du till ett röststyrt talsvar. Du säger ditt ärende och kopplas vidare till rätt person eller tjänst.


OBS: Safeland är helt frivilligt men jag hoppas att så många som möjligt ansluter sig. Även i grannföreningen kan de gå ut med dylik information.