Styrelsen lämnar här viktig information om värmeprojektet

04 mars 2024

Våra rörledningar och radiatorer är som bekant snart 70 år gamla. Bara de två senaste höstarna/vintrarna har förvaltningen behandlat 175 stycken värmerelaterade felanmälningar i våra lägenheter. Därutöver har också fastighetsskötarna fixat ytterligare ett flertal när de redan varit ”på plats”. Många är vi som frusit och vårt syfte är att få till en bättre boendemiljö, behagligare värme samt effektivare driftskostnader. För att nå dessa mål krävs nu att vi byter ut gammal utrustning, som inte längre kan ge oss dessa resultat, mot ny. Underhållsplanen (uh-planen) är ett utmärkt verktyg för styrelsen, vilken ligger till grund för budgetarbetet och påverkar därför även vår ekonomi, vad gäller kostnader och årsavgifter, + eller -. 

Här kommer lite mer information

Entreprenören Hylén & Kjellander VVS AB har av styrelsen fått i uppdrag att utföra ”Värmeprojektet” i Brf Stenmården, enligt åtgärder i vår uh-plan. Där står att det är dags för utbyte av rörledningar och radiatorer, 2023/24. Dessa åtgärder ligger till grund för ett förfrågningsunderlag (FFU) som skickats ut till fyra entreprenörer för att vi ska få in offerter. På grund av att våra gamla ritningar (från byggnationen 1955-1958) inte alltid helt exakt talar om hur rören dragits så måste entreprenören besöka ett stort antal lägenheter (alla?) för kontroller. Det förekommer också lägenheter som rören har ändrats i och några som radiatorer har tagits bort i, med eller utan tillåtelse? När besöken då har gjorts så har vi en klarare bild på om alla rör eller vissa rör eller inga rör alls måste bytas eller om vi bara behöver byta radiatorer. Byte av endast radiatorer är ren underhållsåtgärd, efter styrelsebeslut.

Det är denna process som inleds nu! Hur då?

Vi behöver, som tidigare sagts, besöka lägenheterna med start i vecka 10 (4/3…). Anslag kommer finnas i alla våra entréer med information om nyckelhantering och annat som är viktigt gällande ”tillgång till din lägenhet”. Viss information finns också publicerad på ”Mitt HSB”. 

Frågor?

Styrelsen och Hylén & Kjellander VVS AB svarar gärna på dem!

Tillsammans löser vi detta!

/ Styrelsen 2024-02-27