Byte av lägenhetsytterdörrar

13 mars 2017 På den extra föreningsstämma som hölls den 2 mars beslutades att föreningen skall byta ut samtliga lägenhetsytterdörrar inför den kommande hiss- och trapphusrenoveringen.

Information till medlemmarna från extra föreningsstämman

Torsdag den 2 mars 2017 höll HSB Brf Vidar i Malmö en extra föreningsstämma angående byte till säkerhetsdörrar. På mötet närvarade 20 medlemmar, varav 18 var röstberättigade. Stämman ansåg att kallelse behörigen skett. Till att justera extrastämmans protokoll valdes Elisabeth Nilsson och Jörgen Nilsson. 

Den extra föreningsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att föreningen ska byta ut samtliga lägenhetsytterdörrar till säkerhetsdörrar av modell Daloc S43.

Föreningen kommer att installera postboxar och tidningshållare i samtliga trapphus eftersom de nya dörrarna inte har brevinkast.

Frågor som ställdes under mötet var: 

Vad kommer det att kosta föreningen?

  • Priset för postboxar, säkerhetsdörrar, montering och bortforsling av gamla dörrar blir ca 2 miljoner kronor exklusive moms. 

Varför har styrelsen valt säkerhetsdörr Daloc S43?

  • Säkerhetsdörren uppfyller alla krav och HSB har rabatt på Dalocs dörrar. Styrelsen har genomfört en förtroendeupphandling på postboxarna, dörrar och arbete med hjälp av projektledare Jörgen Åkesson från HSB Malmö.
     

När kommer dörrarna att bytas?

  • Planen är att arbetet med att byta dörrarna påbörjas under maj. Styrelsen kommer ut med mer detaljerad information i god tid innan.
     

Vad händer med de nuvarande dörrarna?

  • Entreprenören forslar bort dörrarna utan extra kostnad. Varje medlem har dock rätt att själv sälja sin dörr.

 

Om du som medlem har några frågor, är du välkommen att kontakta styrelsen via mail till brfvidarmalmo@gmail.com eller lägga/skicka brev till Fastighetskontoret, HSB Bostadsrättsförening Vidar i Malmö, Idaborgsgatan 57C, 212 17 MALMÖ.

Vänliga hälsningar

Styrelsen