Aktuellt i Syrenen

15 december 2020

 

Aktuellt i Syrenen

Avgifter: Hyran för garageplatserna kommer att höjas fr.o.m. 1/1-21. Då kostnaden har varit oförändrad under många år höjs nu hyran med 50 kr/garageplats. Bostadsrättsavgiften blir oförändrad under 2021, då en höjning gjordes förra året.

Hyresgäst till D-huset: ABF med samarbetspartner är den nya hyresgästen efter svenska kyrkan. De håller nu på att flytta in. Vi har fått göra vissa handikappanpassningar i lokalerna utifrån det hyresavtal som tecknats. Trottoaren utanför har byggts om för att få en handikappvänligare ingång.

Information till nyinflyttade: Det har inte gått att genomföra träffar för nyinflyttade under året p.g.a den rådande pandemin. Förhoppningsvis kommer vi att kunna starta upp med träffar nästa år. Alla nya medlemmar som tillkommit efter senaste genomförda informationsmöte kommer att bjudas in. Är ni en av dessa och har frågor/funderingar hur det fungerar i vår bostadsrättsförening är ni välkomna att ta kontakt med vår vicevärd Per ”Pelle” Larsson, 076 00 88 918.

Inglasning av balkonger: Föreningen har ett generellt bygglov, för inglasning av balkong, som sträcker sig 5 år framåt. För nyttjande av bygglovet tar föreningen ut en avgift på 500 kr. Funderar ni på att glasa in er balkong ta kontakt med vår vicevärd före ni beställer något.

Isolering vindarna i A,B och C-husen: Vid inspektion av vindarna har det visat sig att isoleringen är bristfällig vilket har bidragit till att de översta lägenheterna har påverkats av vilken yttertemperatur det varit . Isoleringsarbetet startar under v. 51, 2020.

ComHemPlay: Vi som bor i en fastighet som är ansluten till ComHem har tillgång till ComHemPlay. Detta är en streamingtjänst där vi kan se de flesta av TV-kanalerna i våra mobiler,surfplattor och datorer i hela EU. Vi kan dessutom hyra filmer från SF Anytime läs mer på comhem.se

Under hösten har vår gårdsrenovering pågått, det har påverkat oss alla. Vi har på olika sätt fått anpassa oss. Vi tror och hoppas att vi kommer att få en fin gård till 2021 att sitta och njuta på tillsammans.

Nu när julen närmar sig, tänk på att inte lämna levande ljus utan tillsyn!

Vi önskar alla En God-Jul och Ett Gott Nytt År

Styrelsen


Till nyhetslistan