Aktuellt januari 2018 - störningar och sophantering

23 januari 2018 Här kan du läsa om hur du ska agera om en granne stör dig. Vi har också på nytt uppmärksammats på att en del medlemmar hanterar sopor felaktigt.

Störningar från grannar

Det händer tyvärr att vi ibland blir störda av grannar i vår förening. I första hand rekommenderar vi att du då tar kontakt direkt med den som stör.

 Vid störningar kan du också vända dig till störningsjouren. Störningsjouren (Securitas) når du på telefon 010-470 10 00. Om störningsjouren rycker ut och störningen bekräftas får den störande lägenhetsinnehavaren betala kostnaden för utryckningen.

Föreningen har också tagit fram ett formulär för att rapportera störningar till styrelsen. Formuläret kan du hämta i soprummet. Du får gärna fylla i den och sedan lämna den i föreningens brevlåda. Detta gäller oavsett om du pratat med den som störde eller inte.

Sophantering

Representanter för BRF Järnvägsmännen har observerat, att boende i vår förening har lämnat sopor i deras soptunnor.

Vi vill påpeka, att det är absolut förbjudet. Vi har ett eget soprum med utmärkta möjligheter att sortera och lämna många sorter av sopor.

Vi ber dig också att sortera soporna efter bästa förmåga. Då slipper vi som bor i föreningen att bekosta värdefull vaktmästartid för att sortera om soporna.

Balkonger

Anbudstiden för utbyggnad och inglasning av våra balkonger löper ut den 31 januari. Vi återkommer med mera information i februari när vi vet mera om detta.

God fortsättning på år 2018!

Styrelsen