Försäkring/förvaring i trapphus och korridorer

30 augusti 2021 Vår förening har bytt försäkringsbolag. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg, så du behöver inte ha bostadsrättstillägg i din hemförsäkring. Vi vill också påminna om att du inte får förvara brännbart material i trapphus och källarkorridorer.

Vår förening byter försäkringsbolag den 1 september till Folksam via Proinova AB. Premien är högre än vår gamla men vi har ett betydligt bättre försäkringsskydd. Om vi t.ex. drabbas av en stor brand- eller vattenledningsskada är åldersavdraget maximerat till 200 000 kr medan vårt nuvarande bolag Länsförsäkringar inte har något tak. Eftersom våra hus byggdes på 60-talet kan åldersavdraget bli enormt vid en stor skada. 

I Chaufförens försäkring ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg. Det innebär, att du inte behöver ha bostadsrättstillägg i din privata hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag om du betalar för bostadsrättstillägg så att dom kan ta bort tillägget.

Lämna inte saker i trapphus och källarkorridorer

Om det skulle börja brinna kan det vara ödesdigert om saker förvaras i trapphus och korridorer. Det är absolut förbjudet att förvara saker där eftersom det kan försvåra utrymning och skapa rökutveckling.