Nyheter

HSB brf Ankarkronan vinner HSB Norrs hållbarhetspris - Den hållbara idén

Roger Norén, vicevärd och Ingvar Johansson ordförande HSB brf Ankarkronan tillsammans med HSB Norrs Hållbarhetsansvarig Nea Goldkuhl.

HSB Norrs hållbarhetspris, Den hållbara idén, går i år till bostadsrättsföreningen Ankarkronan i Luleå. Föreningen tilldelas priset för sitt initiativrika och långsiktiga arbete som främjar den sociala hållbarheten.

Det är för tredje året i rad som priset delas ut och syftet är att uppmuntra bostadsrättsföreningar med idéer eller pågående insatser som på ett eller flera sätt syftar till att bidra till mer hållbara hem och bostäder. Årets vinnare av Den hållbara idén är bostadsrättsföreningen Ankarkronan.

HSB brf Ankarkronan tilldelas vinsten på 25 000 kronor för sitt initiativrika och långsiktiga arbete som främjar den sociala hållbarheten. Genom att skapa förutsättningar för medlemmar att träffas och engagera sig i sitt boende och sina grannar skapar man en inkluderande miljö som bidrar till gemenskap och trygghet. Gårdsråd bjuder in till trevliga samkväm som kaffestunder, konstutställning, loppisar, surströmmingsskivor och pizzaträffar. Varje vecka arrangeras trivselträffar och klockan 09.00 varje morgon går den dagliga promenaden av stapeln, där alla som har möjlighet och vill röra på sig går en långpromenad på cirka en timme.

- Att vinna det här priset är ett bevis på att vi gör bra saker, vi är otroligt stolta över att få ta emot HSB Norrs Hållbarhetspris, berättar Ingvar Johansson ordförande i HSB Brf Ankarkronan.

Att goda idéer ska genomföras är ett av syftena med priset och styrelsen har stora planer för hur vinsten på 25 000 kronor ska komma föreningens medlemmar till gagn samtidigt som de stärker den sociala hållbarheten i föreningen.

- Till sommaren lanserar vi ett nytt event i föreningen, nämligen Ankarkronans dag! Alla sex gårdsråd kommer engageras och tillsammans ska vi skapa en heldag med olika aktiviteter som intresserar såväl stora som små medlemmar. Det ska bli jätteroligt att skapa det här och gemensamt fira vår vinst, berättar Ingvar.

Vid vårt besök hos föreningen träffar vi även Tord Henriksson, initiativtagare till trivselträffarna. Han berättar att han och hans fru har arrangerat aktiviteter sedan 70-talet och de tycker det är väldigt berikande att engagera sig.

- Det ger alltid någonting tillbaka trots att de kan vara mycket jobb. Jag tycker det är roligt, kan man hjälpas åt så ska man göra det, säger Tord när vi träffas i föreningslokalen för fika och samkväm vid en av föreningens veckovisa trivselträffar.