Information från styrelsen

20 september 2018

Hej kära grannar
Här kommer ett litet informationsblad om vad styrelsen har diskuterat om / tagit beslut på våra styrelsemöten. Vi vill informera er gällande några punkter som vi anser är viktiga och som berör er direkt! Under våra styrelsemöten har vi bland annat diskuterat om:
❖ Gästparkeringar
❖ Förråden
❖ Piskställning
❖ Arbetsgrupper
❖ Nya portkoder
❖ Cederträ – Pågående
❖ Ny förvaltare – Anders Eliasson
❖ Vinst från HSB
❖ Mail

Styrelsen har varit i kontakt med Q-park igen och hade sitt senaste möte med dem den 10/9 och vi har informerat dem vilka våra gästparkeringar är samt att vi vill ha upp våra skyltar, vilket är deras prio ett. Tyvärr är det flera i husen som utnyttjar gästparkeringarna men från och med 11/9 kommer Q-park utföra kontroller på de hänvisade gästparkeringarna.
Det som gäller är 24 timmars parkering för föreningens GÄSTER på följande platser: 9627–9640 Flera av er undrar hur man ska gå tillväga när man får långväga gäster på besök. Just nu är det 24 timmars gästparkeringarna som gäller men styrelsen har frågan som en pågående punkt.
För att Q-park ens skulle kunna börja följa vårt avtal och kontrollera våra gästparkeringar var skyltarna tvungna att komma upp.

När det gäller våra förråd har vi i styrelsen fattat ett beslut om att sätta upp insynsskydd på samtliga fönster eftersom vi har haft några inbrott sen vi flyttade in.
Flera i föreningen har önskat sig en piskställning (damma mattor) och vi i styrelsen har beslutat att införskaffa oss en sådan som HSB betalar.

Vi klubbade även igenom att medlemmarna får starta upp arbetsgrupper ex. till gymmet eller en trädgårdgrupp. Detta innebär att om man skulle vilja anordna en grillfest med bouleturnering är det fritt fram att ta det initiativet eller om man skulle vilja köpa in en motionscykel då tar arbetsgruppen fram en offert och kontaktar styrelsen.
När det skulle innebära en direkt kostnad för föreningen ska ni ta kontakt med oss i styrelsen via vår mail.

Portkoden vi har idag var endast en inflyttningskod och därför är det beslutat att ändra portkoden. Samtliga kommer få information i brevlådan från HSB när dem har tänkt ändra portkoden. Än funkar inflyttningskoden.

Många har undrat gällande cederträ och denna punkt är pågående från styrelsen.

Vill även informera att vi har fått en ny fastighetsförvaltare som heter Anders Eliasson. Mer info om honom kommer samtliga att få från HSB.

HSB Norr har under 2017 uppfyllt sina kriterier och har därför gått i vinst. Denna vinst fördelas till föreningarna och Brf. Arenan har mottagit 6054 kr.

Vi har även skapat en mailadress som ni kan nå oss på, när ni har ev. funderingar, frågor, förslag eller vill skicka in en motion till årsstämman 2019. Vi hänvisar er till vår mail och inte till Facebook, tack! Brf.arenan.lulea@gmail.com

Styrelsen har en vision om att skapa en levande förening med gårdsfester och arbetsgrupper som sträcker sig över hela året. Vi välkomnar era förslag och idéer! Vi vill önska er alla en fortsatt trevlig dag och tackar för ert förtroende till oss!

Med vänliga hälsningar, Styrelsen