Bilplatser

23 november 2016 Viktig information angående hyra av garage, carport och motorvärmarplats.

Viktig information angående hyra av garage, carport och motorvärmarplats

 

För att få hyra en bilplats (garage, carport eller motorvärmarplats) gäller följande:

  • Man ska vara medlem i bostadsrättsföreningen Mjölkudden och inneha en på sig eller annan person boende i hushållet registrerad bil eller en bil som disponeras under längre tid (t.ex hyrbil, tjänstebil, firmabil).

  • Att omgående säga upp bilplats eller garage när medlem eller annan familjemedlem, som bor i lägenheten ej längre äger eller disponerar någon bil.

 

I de kontrakt på bilplatser som skrivs idag står de dessutom att:

  • Personbil som står på platsen ska vara skattad, besiktad och inte vara belagd med körförbud eller vara avställd. Om någon av de villkoren inte uppfylls övergår platsen till föreningen.

 

Vi har idag brist på bilplatser och kommer därför att vidta följande åtgärder:

  1. Kontrollera att den som hyr en bilplats uppfyller villkoren i kontraktet. Om så inte är fallet är det ett kontraktsbrott och bilplatsen övergår då genast till föreningen. Vi kommer att ge den som hyr bilplatsen 3 månader på sig att flytta eventuellt fordon som står på platsen. Garage ska lämnas väl städat och rengjort.

     

  2. Säga upp de gamla kontrakten och skriva om dem så att alla som hyr en bilplats har samma villkor. Man behåller naturligtvis sin nuvarande bilplats förutsatt att villkoren i kontraktet uppfylls.

     

  3. Om ovanstående åtgärder inte leder till att nyinflyttade kan få tillgång till en bilplats inom rimlig tid kommer vi att se över villkoren för att kunna hyra en andra bilplats. I dag kan man hyra en andra bilplats, dock endast en motorvärmarplats, i mån av tillgång. Det är inte rimligt att kunna hyra två bilplatser om vi samtidigt inte kan erbjuda nyinflyttade åtminstone en bilplats inom rimlig tid.

 

 

Det här gör vi för att vi ska kunna behålla de besöksparkeringar vi har idag och för att de som flyttar in i vår förening ska kunna få tillgång till en motorvärmarplats. Vilket också kommer att öka attraktionen att vilja köpa lägenhet i BRF Mjölkudden.