Medlemsinformation Brf Mjölkudden Maj 2019

28 maj 2019

 

Solpaneler

 Styrelsen har deltagit i ett seminarium om solpaneler som Luleå Kommun hållit tillsammans med Luleå Energi och Energimyndigheten. Nästa steg blir att undersöka om våra tak över huvud taget är lämpade för solpaneler med avseende på orientering, skuggning, skick och bärighet.

 Grannföreningen Brf Båtsmannen är också inne på att installera solceller så det finns möjlighet till samarbete med dem.

 

Termostater

 Våra lägenheter är väldigt varma och eftersom radiatorerna saknar termostater är det svårt att reglera inomhustemperaturen.

 För att få ett bättre inomhusklimat och spara energi håller vi på att ta fram underlag till offertförfrågan om installation av termostater på radiatorerna i samtliga lägenheter, trapphus, garage och cykelbodar.

 

Måleriarbeten

 En målerifirma kommer att åtgärda de anmärkningar som framkommit vid den årliga fastighetsbesiktningen. Bland annat fogningen runt skifferplattorna i portarna. Skrapning och målning av träytorna runt garagen i C- och D-husen. Samt en del annat.

 

 Duvor

 Vi har fått klagomål på att det är många duvor på gården och taken i föreningen. Vi har sett att det ligger fågelfrön under träden där man satt ut fågelmat och att duvorna sitter där och äter. I värsta fall kan matningen även dra till sig råttor.

 Ni som satt ut fågelmat ta bort den! Det behövs ingen matning på sommaren.

 

 Grillplats och staket mot Ankarvägen

 Ett nytt staket mot Ankarvägen där vi idag bara har stolpar och plastband kommer att sättas upp.

 Den stora grillen snett utanför festlokalen har vi tagit bort eftersom träunderredet var ruttet. Vi skall ersätta den med någon ny motsvarande lösning.

Styrelsen BRF Mjölkudden 27 maj 2019