Nyhetsbrev December

23 december 2019

Nyhetsbrev - December 2019


Information från styrelsen

Underhåll 2020

Underhållsåtgärderna för 2020 består främst av omasfaltering av våra kör- och gångytor med tillhörande underarbeten, samt uppfräschning av innergården med avseende på grönytor och buskar (ni som varit på Cafe Gläntan har varit med och tagit fram förslaget).
 

Månadsavgift och fakturabetalningar 2020

På grund av avslutande och planerade underhållsåtgärder kommer månadsavgiften att höjas med 2 % från årsskiftet. 

Vi har tecknat ett nytt avtal med HSB Norr som ger bättre möjligheter av ekonomisk uppföljning. Notera att detta har medfört att vi fått ett nytt bankgironummer. Vill man använda autogiro så loggar man in på internetbanken, väljer autogiro, söker på HSB Norr (inte Skidbacken) och då man får flera alternativ så väljer man det med det nya bankgironumret. Autogiro kommer inte att fungera förrän i april så ni måste ändå använda de inbetalningskort som ni redan fått.
 

Nyinflyttad? Kom ihåg att meddela HSB Norr

Om du nyligen har flyttat till Brf Skidbacken, tänk på att du själv måste kontakta HSB Norr för att få ditt namn på dörren samt på skylten i entrén.

Du kan läsa mer på: https://www.hsb.se/norr/brf/berghem/nyinflyttad/
 

Gästparkeringsbevis

Innan det här året är till ända så kommer det att delas ut nya gästparkeringsbevis. Alla kommer att få ett per hushåll. Vill man ha ytterligare kort kan detta fås mot en avgift. Detta gäller även om man tappar bort sitt kort.

Då gästparkeringarna är få till antalet och populära är det viktigt att vi alla respekterar de regler som finns och använder dem till enbart gäster.
 

Tänk på brandrisken

Så här i juletider med tända ljus kan det vara bra att kontrollera brandvarnaren.
 

Soprummen

I föreningen har vi ett avtal med både VAKIN och Stena recycling då det gäller omhändertagning av våra sopor. Detta avtal innefattar både en abonnemangsavgift för de kärl vi använder samt en rörlig kostnad på vikten på det avfall vi slänger. Vad vi inte har är avtal för grovsopor. Dessa får inte slängas i våra befintliga soprum, då det medför höga extrakostnader vilket i slutändan drabbar alla i form av höjda månadskostnader. 

Soffor och halva kök får man absolut inte slänga i soprummen. Det kostar föreningen dyra pengar att forsla bort sådant som är gratis för privatpersoner. Närmaste återvinningsstation ligger på Gimonäs, se www.vakin.se för mer information. Två gånger per år finns dessutom containrar uppställda på innergården. Passa på att utnyttja dem, speciellt om ni har svårt attt ta er till Gimonäs.

Det kan ju hända att det blir en del tomma kartonger över efter det att tomten varit på besök. Platta till kartongerna så att de inte sticker upp över kanten på sopkärlen. Går det inte att stänga locken så vägrar Vakin att tömma sopkärlen. 
 

Snöröjning och cyklar

För att underlätta för snöröjningen så ställ in cyklarna i cykelförråden och häng gärna upp dem om de inte ska användas under vintern.
 

Nya tider för herrbastun

Nya tider för den gemensamma herrbastun, måndagar och fredagar, f.o.m. 1/1 blir 15 -18. Tiderna för den gemensamma dambastun är desamma som förut.

Aktiviteter

Café Gläntan

Vi startar det nya året med en ny Café gläntan.

Café Gläntan är en mötesplats för Brf Skidbackens medlemmar. Diskutera det du vill eller bara umgås med grannarna.

21 januari 18.00

Välkommen önskar Trivselkommittén
 
 
 
Brf Skidbackens nyhetsbrev

Vi tar tacksamt emot tips och idéer på innehåll och allmänna förbättringar

Förslag, tips och idéer skickas till: nyhetsbrev@skidbacken.se

Besök gärna hemsidan genom att klicka på bilden nedan: