Viktiga nyheter december 2023

21 december 2023 Information om nya tekniska och administrativa förvaltare.
Styrelsen och vicevärden önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Nyhetsbrev - December 2023

Information från styrelsen och vicevärden

 

Ekonomi och förvaltning

 

Vi har haft två möten där vi har informerat om ekonomin. För att ha en chans att nå ett positivt resultat 2024 så har vi kapat kraftigt bland kostnaderna men vi kommer ändå att bli tvungna att höja månads­avgiften med 12 %.

 

Ett steg i att få ned våra kostnader var att se över våra avtal. Den administrativa och ekonomiska förvaltningen kommer att tas över av ett etablerat företag som heter Fastum. Under nästa vecka kommer ett informationsblad från dem samt den första månadsavin. Man kan då också logga in på www.fastumdirekt.se och se sina avier och ändra till autogiro eller e-faktura. Gör man inget får man fortfarande avierna på papper. Se till att lägga in en aktuell epostadress i deras system, eftersom styrelsen då kan nå dig lättare med aktuell information.

 

Fastighetsförvaltningen kommer att skötas av det lokala företaget EMFA som har sitt kontor ett kvarter bort.

Se länkade PDF-filer för mer information om respektive förvaltare samt hur du går tillväga för felanmälan hos EMFA.

 

Notera att vi fortfarande är en HSB-förening så alla medlemsförmåner från HSB är kvar.

 

Projekt och underhåll

 

Nu är äntligen laddstolparna på plats, men de är inte aktiverade än. Under januari kommer information om kostnader samt att man får möjlighet att anmäla intresse.

 

Inga större projekt är planerade till 2024.

 

Snöröjning

 

Efter nyår kommer en annan entreprenör ta över snöskottningen. De kommer att följa kommunens kriterier om 5 cm snö innan de röjer. Det kan uppfattas som en förändring mot tidigare. Du måste skotta din egna parkeringsplats själv. Framför entréer kommer fastighetsskötaren skotta. Han jobbar inte kvällar och helger så då måste vi alla hjälpas åt och skotta framför vår egen port.

OBS! Var uppmärksam på att det fastnar lätt snö mellan dörr och dörrkarm, så var noga med att dörren ordentligt går i lås. Gäller alla dörrar och kontrollera gärna dörren till cykelförrådet en extra gång!

 

Tänk på brandrisken

 

Tänk på brandrisken! Så här i juletid med tända ljus är det bra att kontrollera brandvarnaren och att inte glömma släcka levande ljus.

 

Cyklar

 

Om du har slutat cykla för vintern var snäll och ställ in din cykel i cykelförrådet för att underlätta för snöröjaren. Dessutom ersätter inte försäkringsbolagen översnöade cyklar då det anses som oaktsamhet från ägaren.

Information angående våra nya förvaltare Fastum och EMFA