Julbrev 2018

15 januari 2019

 

                                                                                                                         

Information från styrelsen                          

 

Renoveringar

 

Trapphusen

 

Arbetet med att renovera våra trappuppgångar med byte av entrédörrar, lägenhetsdörrar, uppsättande av postboxar och målning, börjar äntligen närma sig mål. Det återstår några smärre justeringar och förhoppningsvis är allt klart innan julhelgen.

 

Stamventilbytet

 

Injustering av stamventiler och radiatorventiler håller på och har man problem att få värme i elementen skall man som vanligt göra felanmälan.

 

Broräcken

 

De gamla broräckena togs bort när entrédörrarna byttes. De kommer inte att sättas tillbaka men när nya broar och entrétak renoveras kommer vi ha räcken i åtanke.

 

Parkeringar

 

Vi vill än en gång vi påminna om att inte parkera bilar, cyklar så att de hindrar snöröjning och sandning. Inga cyklar eller annat hindrande får finnas i källarkorridorer utan bör placeras i cykel- eller egna förråd.

 

Många får säkert besök under helgerna så tänk på att låta gästparkeringarna vara till för just GÄSTER och inte daglig parkering för oss boende. Av säkerhetsskäl får inte motorvärmarsladden lämnas kvar i uttaget när bilen inte är inkopplad.

 

 Även i år måste snön läggas undan i högar på innergården för att under våren köras bort, allt för att kunna hålla nere snöröjningskostnaderna. På förekommen anledning vill vi påminna om att använda P-tillståndet när ni parkerar er bil så att ni slipper bli lappade av Securitas när de gör kontroll. Man kan inte efteråt åberopa att man ”bara glömt” sätta upp lappen eftersom Securitas debiterar oss varje P-bot. 1 st parkeringskort för 2019 kommer att delas ut innan årsskiftet. Behöver man fler går det att få mot en administrationskostnad på 500kr.

 

Sopsortering

 

 Notera att kartong/mjölkförpackningar och tidningar ej lämnas i samma kärl utan åtskiljs. Grovsopor måste man själv transportera till Återvinningen på Gimonäs eller passa på vid vår och höststädningarna då vi får hit särskilda containrar för sådant.

 

 

Avgifter

 

Styrelsen har beslutat att ej höja avgiften för bostadsrätterna. Däremot kommer avgiften för garage höjas med 10% i januari.

 

 

Bokning av gemensamma lokaler

 

 Ansvarig för uthyrning av Samlingssalen Gläntan är Sofie Wennberg och för Övernattningsrummet och Hobbylokalen Hans Wallbecks. De kontaktas lämpligen via mejl på vår hemsida eller uthyrning@skidbacken.se

 

Övrigt

 

Många brukar passa på att nu under helgerna se över sin ekonomi och sina försäkringar. Kontrollera då, för er egen skull, att ni tecknat ett bostadsrättstillägg till er hemförsäkring.

 

 

Hjälp till med snöröjning och sandning vid entréerna, särskilt kvällar och helger då ingen fastighetsskötare är i tjänst.

 

Eftersom vi har haft många lägenhetsöverlåtelser under året vill vi påminna om att:

 

  • Renoveringsarbeten bör utföras mellan 08.00 – 22.00
  • Vid större renoveringar, meddela grannarna i trapphuset om att du renoverar och när du planerar göra större arbeten som låter lite mer.
  • Tyvärr så har inbrotten i källarförråd ökat så vi uppmanar alla att inte lämna källardörrar uppställda i onödan.

 

Se även över era brandvarnare så att ni har fräscha batterier i dom.

Styrelsen och vicevärden önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!