Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Traditionen lever kvar - Barnkollo i Hässleholmskolonin

17 juni 2015 Traditionen lever kvar, i sommar fylls återigen Hässleholmskolonin i Magnarp med nära på 100 semesterfirande barn. För många barn är kolloupplevelsen något helt nytt och för andra barn blir det ett kärt återseende. Hässleholms kommun och HSB Skåne är arrangörer och ser nu mycket fram emot kolloveckorna.

Liksom tidigare år har trycket på platserna varit stort och det är förväntansfulla barn som snart intar sommaridyllen Magnarp. I ett något undangömt hörn av byn ligger Hässleholms-kolonin, en klassisk sommarkoloni med plats för 24 barn åt gången sovandes i våningssängar, precis som det ska vara på kollo. Deltagarna är barn i åldrarna 9–12 år, både flickor och pojkar. En vecka på sommarkollot kan bjuda på allt från salta bad och krabbfiske till beachvolleybollspel och mys framför SVT:s Sommarlovsmorgon.

- Vi vet hur mycket en vecka på sommarkollot ger ett barn, därför är det utan tvekan värt varenda krona att arrangera kollot och öppna upp för fler barn att få erfara denna idyll, säger Ann Irebo, vd på HSB Skåne.

Sedan sommaren 2010, då kollot var nedläggningshotat, är det HSB Skåne och Hässleholms kommun som tillsammans arrangerar kollot. Samhällsengagemanget har alltid varit en av HSBs grundpelare och tillvaratagandet av medlemmarnas fritidsintressen är en del av det. För Hässleholms kommun är det glädjande att den flera år långa traditionen av koloniverksamhet i Magnarp fortsätter även i år:

- En vecka på kollo med nya vänner och upplevelser är ett minne för livet för många barn, säger Lena Wallentheim, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm. Det är jätteroligt att vi genom samarbetet med HSB Skåne kan fortsätta att låta barn från Hässleholm åka på kollo i Magnarp.

Barnkollot pågår söndagen den 21 juni till lördagen den 18 juli.

Välkommen till barnkollot!

Tisdagen den 23 juni klockan 11.00 välkomnar vi dig som journalist till vårt barnkollo. Du får då chansen att ställa dina frågor till Lena Wallentheim, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, Connie Asterman, Arne Persson och Karl-Gustav Boo från fritidsnämnden i Hässleholms kommun, samt HSB Skånes vd Ann Irebo. Kollot har då precis startat upp och kommer att vara fyllt med barn och ledare.

Adressen till kollot är: Hässleholmskolonin, Skepparens Väg 8, 260 83 Vejbystrand

För mer information kontakta:

Conny Jönsson, avdelningschef Hässleholms Fritid
Tel 0451-26 82 12, conny.jonsson@hassleholm.se

Ann Irebo, vd HSB Skåne
Tel 0730-78 84 60, ann.irebo@skane.hsb.se