Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Sommarkollo för barn - i Magnarp, Skälderviken

Kollotraditionen är gammal, både inom HSB och i Magnarp. I mer än 100 år har orten varit värd för barn som tillbringat en sommarvecka på kollo. Även om dagens barn är på kollo av andra anledningar än barnen för 100 år sedan är mycket sig likt.


Film från sommarkollot 2022.

I Skälderviken strax norr om Ängelholm ligger idylliska Magnarp. Här äger HSB Skåne en fastighet där sommarkollo för barn anordnas. Naturen och omgivningarna skapar en underbar inramning av den klassiska kollofastigheten som har inrymt barn sedan 30-talet.

Att anordna sommarkollo är en del av HSBs historia. I närmare 100 år har vi, genom vår kolloverksamhet, byggt trygga relationer med framtidens medlemmar, hyresgäster, kunder och anställda. Och traditionen lever vidare.

Vad händer på kollot?

Kollot innebär mycket uteaktiviteter så som bad, minihajk och korvgrillning, men också myskväll och avslutningsdisco med möjlighet att uppträda. Här finns gott om tid även för pyssel, kortspel och bollek, allt fritt att välja utifrån tycke och smak. Kollokocken lagar god mat och ledarna ser till att alla barn blir uppmärksammade. Fokus är att erbjuda en unik sommarvistelse fylld med bus och nya bekantskaper och att skapa många glada minnen för livet!

Här kan du läsa mer om hur det är att åka på kollo.

 

Intresseanmälan till HSB Skånes sommarkollo

Personuppgifter som lämnas till HSB Skåne behandlas i enlighet med HSB Skånes integritetspolicy, med information om bl.a. ändamål och rättslig grund för behandling, och om registrerades rättigheter.

Informationen finns tillgänglig på www.hsb.se/skane. Frågor och synpunkter skickas till personuppgifter-skane@hsb.se, eller besök något av våra kontor.

För företag: sponsra kolloplatser

Vi erbjuder dig som företagare att sponsra kolloplatser till sommarkollot i Magnarp. Läs mer om det här!

Möt våra kolloledare!

Är du nyfiken på vilka som kommer att leda årets sommarkollo? Klicka här!

Kontakt

Har du frågor om vårt sommarkollo är du välkommen att kontakta HSB Skåne på: kollo-skane@hsb.se

Barnen om sommarkollot

Hur är det att åka på HSB Skånes sommarkollo? Hör barnen berätta om sina intryck och upplevelser.

Kolloledare om sitt jobb på sommarkollot i Magnarp:


"Att vara en del av ett kollo på sommaren för barn är något fantastiskt. Ett kollo där vi låter barn får vara barn och där vi gör massa olika aktiviteter, barnen träffar nya vänner och får en paus från vardagen. Jag har själv haft intensiva men framför allt roliga dagar med många skratt och lärt känna nya goa vänner!"
- Linda Jenvén, kolloföreståndare 2022 

"Att jobba som kolloledare är verkligen ett toppensommarjobb! Under några roliga och intensiva veckor får man lära känna både barn och ledare där vi tillsammans fick en fin gemenskap."
-Cecilia, kolloledare 2022

"Att vara på kollo är en fantastisk upplevelse även för ledargänget! Vi kom varandra och barnen nära och levde verkligen i ”kollobubblan” under kolloperioden. Har starka och glada minnen från kolloveckorna och är så tacksam för alla barn och ledare jag fått lära känna under tiden."
- Matilda, kolloledare 2021

 

Hyr Magnarpskolonin!

Magnarpskolonin hyrs ut till föreningar och skolor under veckor och helger som HSB Skåne inte arrangerar aktiviteter i fastigheten. Läs mer här!

Är du nyfiken på fler av våra evenemang? Kolla in alla våra evenemang här.