Elbilsladdning

26 februari 2023 Stämman 2022 beslutade att ge styrelsen i uppdrag att gå vidare med förslaget om att montera laddare för elbilar i området. Offertförfrågan har gått ut och styrelsen jobbat just nu med de offerter som inkommit. Det kommer monteras laddare i samtliga garage samt några på besöksplatserna avsedda endast för gäster.

Ambitionen är att arbetet ska påbörjas i vår och vara klart efter sommaren. Det kommer att ske i tre etapper. Etapp 1 omfattar garagen vid lilla parkeringen, etapp 2 garagen bakom flaggstången och sista etappen, 3, är garagen vid stora parkeringen.

När arbetet genomförs måste garagen vara tomma. Alla som har ett garage kommer att få en tillfällig plats inom området att ställa sin bil på under den tid som garaget behöver vara tomt.

Laddanläggningarna kommer monteras på väggen längst in i garaget, där kommer det också hängas upp en kabelstege längs väggen för att dra allt kablage på. Det innebär att om du har saker längs väggen framför bilen måste det tas bort för att montering ska kunna se.

Ni kommer få information om när detta kommer ske mer exakt när vi närmar oss. Om det inte är bortplockat kommer det medföra extra jobb och extra kostnader för elfirman som ska jobba i garagen. Den extra kosnaten kommer debiteras dig som hyr garaget.

I samband med detta kommer belysningen i garagen att bytas till modernare lågenergibelysning med rörelsevakt. Eluttaget i garaget kommer vara kvar. OBS det är INTE tillåtet att ladda bilen i det vanliga uttaget, det medför brandrisk. Om någon skulle göra det riskerar man att bli av med sin garageplats.

Mer information kommer när vi börjar närma oss startdatum, men redan nu kan det vara bra att rensa ur i garaget om du har saker i vägen.