Vicevärden informerar april 2020

20 april 2020

Comhem meddelar att de skjuter på övergången till helt digitala sändningar till efter sommaren. Den  7 september är nu sista dagen med analoga sändningar.

 

Comhem tipsar: 

I tider som dessa vill vi öka tillgången till lokala och globala nyheter för fler. Därför gör vi det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English.  

Tipsa gärna era boende om att de kan ändra till digital-tv redan nu för att se tv-kanaler med bättre kvalitet. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. De kan även registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på sina mobiler, surfplattor och datorer.

 

Batterigräsklippare Ytterligare en sådan har införskaffats och den har placerats i förråd nr 11. 

På städdagen kl. 09.30 demonstrerar jag den vid det förrådet. 

Gräsklipparen har en uppsamlare, men en del vill låta det klippta gräset ligga kvar som gödning. Då tar man bort uppsamlaren och sätter dit en lucka för att inte bli nedsprutad av gräsklipp. Det gäller även de äldre klipparna.

 

Städdagen Till den 25 april är två containrar beställda och de placeras på de vanliga platserna – en vid Grannskapshuset och en längst ned på Stenåldersgatan.

En nyhet är att grusytorna i lekplatserna runt sandlådor och lekställningar samt grusgångarna ingår i FF:s skötsel av området. Fyra gånger per år ska de snygga till dessa områden.

 

Lekplatsen med gröna larven får i dagarna en välbehövlig uppfräschning samt en ny lekattraktion. Då man gör någon förändring av en lekplats kräver Boverket att samma fallskydd som vid nyanläggningar ska gälla. Därför blir renoveringen av lekplatsen lite mer omfattande. På sikt kommer även de andra lekplatserna att beröras av de nya fallskyddskraven.

 

 

Med hälsningar från vicevärd Lars