Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Kontakta oss

Kontakta vår Kundsupport

Felanmälan

Frågor om hyres-/månadsavier?

Öppettider på våra kontor

Avvikande öppettider i samband med helgdagar

Vi vill informera om att våra HSB kontor har avvikande öppettider i samband med kommande helgdagar.

Valborgsmässoafton tisdagen den 30 april stänger kontoren klockan 12.00. 

De röda dagarna - 1 maj, Kristihimmelsfärd och Nationaldagen håller våra kontor stängt. Även klämdagarna vid Kristi himmelsfärd och Nationaldagen, det vill säga fredagen den 10 maj samt fredag den 7 juni, kommer kontoren att vara stängda. Våra fastighetsskötare och reparatörer kommer dock vara på plats och verksamma som vanligt under klämdagarna.

När kontoren är stängda är det alltid möjligt att nå vår jour för akuta ärenden för er kunder som har detta avtal med oss.
Hjärtligt välkommen att kontakta oss igen på nästkommande vardag.

Med önskan om en härlig vår!

Vanliga frågor och svar

Via denna flik hittar du svaren på några av våra vanligaste frågor just nu.

Var kan jag hitta mina avier?

Du hittar dina avier genom att logga in på Mitt HSB med BankID eller med personnummer och lösenord. Under ”Mina sidor” och ”Min bostad” finns dina avier under "Avier & Betalning".

Hur tolkar jag min avi?

På din avi kan det förekomma några begrepp som du kanske inte känner till, nedan är några exempel av vad som kan förekomma.

IMD: Står för individuell mätning och debitering, i din bostadsrättsförening kan det förekomma att delar av din avgift debiteras individuellt. Det kan t.ex. vara varmvatten eller el. En mätare kopplad till din lägenhet mäter din individuella förbrukning och lägger automatiskt upp en debitering på din avi. Generellt så kommer debiteringen ca 3 månader i efterhand.

Överlåtelseavgift: När du genom en försäljning eller gåva överlåter hela eller delar av din bostadsrätt debiteras en överlåtelseavgift, det kan antingen vara köparen eller säljaren som står för denna kostnad. Vad som gäller i din bostadsrättsförening framgår av stadgarna. 

Pantsättningsavgift: När du tar nya eller omförhandlar befintliga lån för din bostadsrätt debiteras en pantsättningsavgift, detta är en engångsavgift. Hur många pantsättningsavgifter som debiteras beror på om du har flera lån eller om ditt lån är uppdelat i flera delar. Det är en avgift per lån/del av lån. 

Varför har jag fått avier fast jag sålt min bostadsrättslägenhet?

Avierna skickas från oss en gång per kvartal, den som äger lägenheten per den första vid ett månadsskifte är betalningsansvarig för hela månaden. Om du har sålt din lägenhet mitt i en månad kan mäklaren hjälpa till att reglera kostnaden mellan köpare och säljare, vanligtvis via en likvidavräkning.

Välkommen till HSB Östergötland

mainimage

HSB Östergötlands ledningsgrupp

Ekonomisk Förvaltning

Teknisk Förvaltning

Bygg och Fastighetsutveckling

Hyresfastigheter

Marknad & Kommunikation/Medlem

Verksamhetsstöd