Mandolinenbladet Juni 2011

18 juni 2011

Ny styrelse

Vid stämman den 14 april valdes ny styrelse, som har följande sammansättning:
Paul Bergström, ordförande, mobil 0723-057140
Johan Bengtsson, vice ordförande, mobil 0734-166027
Annika Eliasson, sekreterare, tel 046-137266
Maija Vadzis, vice sekreterare, mobil 0734-120704
Leif Hansson, mobil 0703-194260
Gustav Nilsson, mobil 0736-559282
Jerry Alriksson, mobil 0730-788579
Jörgen Larsson, suppleant, mobil 0705-145217
Leonard Olsén, suppleant, tel 046-129974
Styrelsen har bildat följande arbetsgrupper:
Fastighet och underhåll: Johan Bengtsson och vicevärden
Ekonomi: Paul Bergström och Gustav Nilsson
Drift och förbrukning: Gustav Nilsson, Jörgen Larsson och Leonard Olsén
Information: Annika Eliasson och Maija Vadzis
Trivselfrågor: Johan Bengtsson, Maija Vadzis och Leonard Olsén
Kontaktpersoner för medlemmar: Maija Vadzis och Leif Hansson samt vicevärden

Valberedning

Eftersom föreningsstämman inte utsåg någon valberedning, så efterlyser vi nu medlemmar som är intresserade av att ingå i valberedningen. Som medlem i valberedningen kan du påverka hur föreningen kommer att skötas i framtiden genom att föreslå vilka som ska väljas in i styrelsen vid nästa stämma och vilka som ska bli revisorer för nästa år. Är du intresserad? Meddela någon i styrelsen, så ordnar vi ett möte under hösten för att utse valberedning!
Om du vill veta mer om vad det innebär att ingå i valberedningen, så kan du kontakta Per Thorell på Flygelvägen 293 (telefon 046-12 84 54, mobil 0707-149638 eller 0761-349857, e-post per.thorell@gmail.com)!

Stämmans beslut om motioner

Stämman beslutade att styrelsen ska utreda möjlighet, kostnader samt fördelar med installation av system för individuell mätning och debitering av värme- och varmvattenförbrukning. Styrelsen har gett Gustav Nilsson i uppdrag att göra denna utredning.
Stämman beslutade också att söka sakkunnig hjälp av en trädgårdsingenjör som kan göra en översyn av föreningens planteringar och föreslå förbättringar och andra lämpliga åtgärder. Styrelsen har uppdragit åt Johan Bengtsson, Annika Eliasson och vicevärden att kontakta trädgårdsingenjör Monika Nilsson, som har lämnat ett förslag till förbättringar av föreningens planteringar. Styrelsen kommer att arbeta vidare med detta under hösten.

Ordning och reda i soprummen

I soprummen slänger vi matavfall, hushållsavfall och restavfall. För att kunna hålla våra kostnader för renhållningen nere är det viktigt att inte fylla sopkärlen mer än vad kärlen rymmer. Varje gång som soporna hämtas har sophämtarna rätt att vägra tömma varje sopkärl som är fyllt med råge över kärlets volym. Förutom att sådana kärl inte blir tömda så måste föreningen då beställa extratömning av kärl som inte tömts. Kostnaden för detta hamnar naturligtvis till slut på avin med månadsavgiften – inte bara för dig utan för alla som bor i Mandolinen. Därför lönar det sig att ta de extra stegen in i soprummet och slänga soporna i de bortre sopkärlen när kärlen närmast dörren är fulla!

Trädgårdsavfall

Vi har en uppsamlingsplats för trädgårdsavfall vid infarten till parkeringsplatsen närmast Flygelskolan. Den är enbart avsedd för trädgårdsavfall, inte för plastpåsar och annat som trädgårdsavfallet förpackats i under transporten.

Flyttsläp och andra medlemsförmåner

Som medlem i vår förening har du tillgång till en rad förmåner genom föreningens medlemskap i HSB Skåne. Ska du flytta och behöver ett släp? Då kan du boka det hos HSB Skåne till medlemspriset 200 kr/dygn (eller 400 kr fredag - måndag). På HSB Skånes webbplats kan du läsa mer om de förmåner som medlemskapet i HSB Skåne ger dig.

Inför sommaren

När semestertider nu närmar sig, vill vi påminna dig som reser bort om att komma ihåg att ev. avbeställa tidningar, beställa lagring av post och att be någon granne att hålla ett öga på lägenheten medan du är borta. Vi som är kvar kan hjälpas åt att hålla ögonen öppna och att hålla uppsikt över vad som händer på området.

Vi i styrelsen önskar alla en trevlig, behaglig och avkopplande sommar!