Mandolinenbladet November 2011

22 november 2011

Information in English

Mandolinenbladet is a newsletter for information to the residents of Mandolinen. Do you need any information in English? Please feel free to contact Annika Eliasson (phone 046-13 72 66 or e-mail annika_eliasson@mac.com to ask for further information.

Nya medlemmar

Vi välkomnar Ruben Zondervan, Emmeli Hansson, Stefan Hansson och Katarina Darte, Håkan och Lena Carlberg, Marcus Örtenblad, Jesper Svensson och Erica Fransson, Martina Finnskog, Erik och Klara Bengtsson, Emma Lindgren samt Henrik Näsström till Mandolinen!

Ny stege för föreningens medlemmar

Föreningen har köpt in en stege, som alla medlemmar kan låna. Stegen är justerbar. Den kan användas i de lägenheter som har trappa när man ska måla, tapetsera m.m., eftersom det är svårt att använda en vanlig stege vid arbete i trapporna. Stegen finns i redskapsförrådet på parkeringsplatsen närmast Flygelskolan.

Lediga parkeringsplatser

Parkeringsplatserna med nummer 42 (Flygelvägen 173), 12 (Flygelvägen 233) och 85 (Flygelvägen 297) är tillgängliga för uthyrning. Om du är intresserad av att hyra en extra p-plats kan du själv kontakta den som parkeringsplatsen tillhör!
Efterhand som vicevärden får in information om parkeringsplatser för uthyrning kommer hon att uppdatera listan med lediga p-platser. Listan finns på vicevärdens anslagstavla, vid ingången till huset med tvättstugan.

Var ska avfall slängas?

Avfallshantering är en av föreningens större driftskostnader. Dessa kostnader ökar varje gång som något slängs på ett ställe som inte är avsett för den sortens sopor. Om t.ex. grovsopor slängs i våra sorum istället för att lämnas in på återvinninigscentralen måste föreningen betala extra för att transportera bort detta. För att vi inte ska behöva höja avgifterna på grund av detta måste vi alla hjälpas åt med att slänga avfallet på rätt plats. Om du är osäker - läs mer om sophantering på Lunds kommuns webbplats.
Förutom de ekonomiska och hygieniska aspekterna, så är det viktigt för vår gemensamma trevnad att vi alla hjälps åt att hålla ordning i och omkring våra soprum.
Trädgårdsavfall ska slängas - utan emballage, inga plastsäckar! - i trädgårdskomposten vid infarten till parkeringsplatsen närmast Flygelskolan.

Glöggfest

Styrelsen inbjuder till glöggfest den 6 december kl. 19 i föreningslokalen. Separat inbjudan kommer!