Mandolinenbladet nr 6 2006

11 oktober 2006

Städdagen

Lördagen den 16 september träffades ett trettiotal medlemmar för att gemensamt städa vårt område. Det blev en mycket trevlig tillställning som avslutades med korvgrillning.
Tack alla ni som ställde upp!

Cykelbortförsel

Under städdagen uppmanades alla medlemmar att tömma våra cykelförråd. Kvar blev några trasiga cyklar samt några pulkor m.m. Dessa har nu anmälts som övergivna till polisen och kommer att forslas bort efter tre månader om ingen gjort anspråk på dem innan dess.

Lekplatserna

Lekplatserna är nu under observation. En liten grupp har tillsatts för att ge förslag på eventuella förbättringar och förändringar som behöver genomföras, då våra lekplatser idag ser slitna ut.

Renhållning

Som säkert alla vet så är kostnaden för renhållningen en betydande utgift varje år. Därför har styrelsen valt att titta närmare på om vi kan spara in en del av denna kostnad genom att genomföra vissa förändringar. Till våren kommer vi därför att delta i ett bioavfalls-projekt med LRV – mer information om hur detta skall genomföras rent praktiskt kommer givetvis längre fram. Nämnas kan dock att denna form av återvinning kostar 225:- mindre per ton att hantera än vad det kostar att hantera våra sopor. Vidare tittar vi nu närmare på att ställa hit en container för vår återvinning, platsen för denna samt när den skall tas i bruk kommer inom snarast att meddelas. Att använda en containerlösning till återvinningen sparar ca: 25 000:-/år

Trädgårdsredskap

Då våra förlängningssladdar ofta lämnas tillbaka trasiga utan att man markerat detta, har vi beslutat att vi inte längre köper in några fler sladdar p.g.a. säkerhetsrisken som detta utgör. Vidare tenderar våra sladdar att försvinna vilket gör att kostnaden för denna service blir onödigt dyr. Självklart kommer våra gemensamma trädgårdsredskap i övrigt att finnas kvar, skillnaden blir bara att var och en får stå med egen sladd.

Nya medlemmar

Vi välkomnar Pia Heidenmark Cook Flygelvägen 211, Leif Hansson Flygelvägen 195, Paula Viberg Flygelvägen 175, Kitt Stavborn Flygelvägen 243 till vår förening.

Trevlig fortsättning på hösten!