Mandolinenbladet nr 5 2006

11 september 2006

Städdag

Lördagen den 16 september klockan 10.00 kommer vår årliga städdag att gå av stapeln. Om vi alla hjälper till så kommer det både gå snabbt och bli väldigt trevligt.
Inför denna dag skall cykelförråden tömmas helt på tillhörigheter. Det som eventuellt finns kvar i förråden kommer att märkas för att senare forslas bort om de anses vara övergivna.
Tag med er egna hinkar till städningen. Trasor och rengöringsmedel köps in av styrelsen. Städdagen avslutas med gemensam korvgrillning.

Grannsamverkan mot brott

Den 5 september hölls ett medlemsmöte om vår grannsamverkan. Ett tjugotal medlemmar slöt upp till mötet. Kenneth Johansson från Länsförsäkringar berättade då om vad man själv kan göra för att förebygga brott, t.ex. genom att inte lämna kvar saker i bilen, tala om för grannar när man åker bort och vara uppmärksam på okända besökare på området. Vidare informerade han om hur våra säkerhetslås fungerar, och att larm nog kan vara bra men inte ersätta grannsamverkan.
Annika Eliasson, en av våra kontaktpersoner, påpekade också att grannsamverkan är en möjlighet för var och en att skydda sig själv och sina grannar mot inbrott och andra otrevliga händelser på området. Hon påpekade även att ju fler vi är som bryr oss om grannsamverkan desto större gemensam nytta har vi alla. Utrymme lämnades även för frågor.
Förutom Annika Eliasson, Flygelvägen 203 är Margareta Hellström, Flygelvägen 131, och Stig Wittgren, Flygelvägen 261, kontaktpersoner. En önskan framfördes dock av Annika Eliasson att det inte skulle skada med ytterligare 2 - 3 kontaktpersoner, inte minst i den del av området som ligger mellan Annikas och Margaretas bostäder. Att vara kontaktperson går rent konkret ut på att vara tillgänglig för de boende i området, för att kunna hjälpa till med att förebygga brott och vara ett stöd ifall någon ändå skulle råka ut för det. En gång om året delar man ut broschyren Trygga skåningar, vidare håller man ett öga på skyltningen om grannsamverkan så att skyltar som blivit skadade eller ramlat ner ersätts och att den övriga skyltningen fungerar bra.
Vill någon mer engagera sig i grannsamverkan var vänlig och kontakta någon av våra kontaktpersoner.

Fasighetsbesiktning

Förra veckan genomfördes den årliga fastighetsbesiktningen. Fasaderna, tak, kupor, gavlar, trappor o.s.v. har inspekterats och bedömts. Eventuella åtgärder kommer att beslutas av styrelsen.

Vi ses på städdagen på lördag – ju fler vi blir desto snabbare går det.