Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energioptimering och drift i Södermanland

Våra energiexperter hjälper er att spara på miljön och sänka er bostadsrättsförenings kostnader. Bland annat erbjuder vi drift- och energioptimering för att sänka fastighetens förbrukning och skapa ett bra inomhusklimat samt statistik som hjälper er att följa upp era energikostnader på ett effektivare sätt. Vi gör även driftinventeringar och upprättar energideklarationer så att ni i styrelsen får full koll på föreningens energidrift.
Energioptimering

Kontakta oss

Vi kan ge förslag på hur ni kan energieffektivisera fastigheten, till exempel genom att justera värme- och ventilationssystem eller bygga om värmecentralen och ventilationsanläggningen. Flertalet av våra energioptimeringstjänster utförs till fast pris, skicka in en offertförfrågan för att veta vilken tjänst som passar er bostadsrättsförening.

Energikartläggning

En energikartläggning är det första steget för kunna göra ett mer omfattande energiarbete. I kartläggningen går vi igenom alla parametrar i bostadsrättsföreningen och tittar på vart er energi tar vägen men självklart kan vi anpassa den efter just din förenings behov och önskemål.

Utifrån energikartläggningen får ni förslag på vilka smarta och energieffektiva underhållsåtgärder ni kan genomföra för att spara kostnader och energi. 

Energideklaration

Enligt svensk lag är fastighetsägare numera skyldiga att göra en energideklaration, något vi kan hjälpa din bostadsrättsförening med.

Har ni LED-belysning i er bostadsrättsförening?

Visste du att energikostnaden kan stå för hälften av fastighetens driftkostnad? Hur kan din bostadsrättsförening spara både energi och pengar? En enkel insats för att göra stora besparingar är att byta ut samtlig belysning till energisnål LED-belysning.

Det finns både starka miljömässiga och ekonomiska skäl till att byta ut äldre belysningsanläggningar mot ny modern teknik. Att byta en vanlig glödlampa mot en LED-lampa ger en energibesparing på upp till 80 procent. En LED-lampa har dessutom längst livslängd, lägst energiförbrukning och belastar därmed miljön minst.

Många bostadsrättsföreningar är fortfarande omedvetna om hur mycket energi som går åt till belysning. I allmänhet rör det sig om 20-30 procent av den totala elkonsumtionen. Vi hjälper er bostadsrättsförening att byta ut belysningen i er fastighet och på så vis kan ni göra stora besparingar, som gynnar er ekonomi och vår miljö.

Kontakta oss

Vill du få kostnadsfri rådgivning eller offert på denna eller någon annan tjänst inom fastighetsförvaltning? Fyll i vårt formulär så hör vi av oss. 

Vill du veta mer om våra andra tjänster?

Vi har en lång erfarenhet av att förvalta bostäder, såväl stora föreningar som små. Vi har allt från ekonomisk förvaltning, fastighetsförvaltare som kan hjälpa er med teknisk förvaltning till projektledare som har expertisen inom bland annat stambyte, energioptimering och drift samt renovering och ombyggnad. Behöver ni hjälp med fastighetsservice från våra duktiga fastighetsskötare kan vi naturligtvis det också.

Vi har lokalkontor i Nyköping, Eskilstuna och Strängnäs.

Vi är intresserade av