Boendeinformation augusti 2022

17 augusti 2022

 

Värmesystemet i föreningen

Under vecka 34 är planerat att arbetet med radiatorer, som påbörjades tidigare i sommar, ska göras klart. Företaget Värmex AB, som utför arbetet, har aviserat redan när de behöver komma in i din lägenhet. Har du inte möjlighet att vara hemma är vi tacksamma om du kan lämna nycklar till lägenheten.

 

Det är mycket viktigt att Värmex AB får tillträde till din lägenhet på aviserad tid. Arbetet måste utföras under en begränsad tid för att värmesystemet skall hinna sätta i drift innan den kalla årstiden. Extra kostnader på grund av att Värmex inte får tillgång till lägenheten kommer att belasta lägenhetsinnehavaren.

 

Föreningen har installerat ett nyckelinkast innanför entrédörrarna i föreningshuset (i hallen mittemot bokningstavlan för tvättstugor), har du inte möjlighet att lämna nycklar på aviserad tid kan du lägga dina nycklar där. Viktigt att du märker din nyckel innan du lämnar in den.

 

Nycklar kan hämtas i styrelserummet (mittemot bokningstavlan för tvättstugor i föreningshuset) mellan kl 18.00 och 18.30 efter att arbetet utförts i din lägenhet.

 

Våra tvättstugor

Vi får fortsatt klagomål om att det slarvas en hel del med städningen av tvättstugorna. När du tvättat klart är det viktigt att du gör rent alla maskiner (torka rent i tvättmedelsfacken, se till att få bort ludd från torktumlare m m), även golven ska sopas och vid behov våttorkas. Lämna tvättstugan i det skick du själv vill att den ska ha när du kommer dit - din granne ska inte behöva börja sitt tvättpass med att städa efter dig. Tvätta inte saker som är fulla med hund- eller katthår i våra gemensamma maskiner – tänk på eventuella allergiker.

 

Om vi får in klagomål om städslarv av samma person/boende tre gånger kan vi komma att spärra behörigheten för vederbörande att boka tvättstuga under en period. Tråkigt att behöva göra så men vi kan inte låta detta fortsätta.

 

Städdag

Lördagen den 24 september har vi planerat för en gemensam städdag med sedvanlig korvgrillning när vi är klara. Samling som vanligt vid föreningens trädgårdsförråd vid övre parkeringen för fördelning av arbetet som behöver göras.

 

Lekplatsen

Nu är ju lekplatsen på övre gården färdig (bortsett från några detaljer) och tycks vara uppskattad av barnen. För att alla ska trivas i området är det viktigt att visa hänsyn till boende runtomkring - försök hålla bollar osv där de ska vara (innanför staketet) och efter kl 22.00 ska det vara tyst och lugnt i området.

 

Som vanligt; ser du något som inte är som det ska – meddela styrelsen via formulär på hemsidan eller mejl

Är det något som är sönder gör du en felanmälan till HSB – antingen via mejl/Mitt HSB eller telefon, gå inte bara därifrån och förvänta dig att någon annan tar tag i saken.

 

Planerade styrelsemöten
8 september, 6 oktober,
10 november & 8 december

Mer information hittar du i vanlig ordning på vår hemsida - www.hsb.se/sodertorn/diskusen