Boendeinformation januari 2023

25 januari 2023

Justering av radiatorventiler

Med början den 31 januari fram till den 2 februari kommer Värmex AB att mäta inomhustemperaturer och justera samtliga radiatorventiler i alla lägenheter (1 000- 1 500 ventiler över området), samtidigt kommer termostater att monteras.

Detta sker inom en mycket begränsad tidsperiod. För att detta skall fungera är det mycket viktigt att Värmex AB får tillträde till din lägenhet på aviserad tid (se föreningens stadgar §39 avseende tillträde till lägenhet). Har du inte tid att vara hemma finns någon ur styrelsen och tar emot nycklar utanför tvättstugan i föreningshuset kl. 07:30-08:00 aktuella dagar. Alternativt kan nycklar väl märkta med ditt postlådenummer läggas i nyckelfacket utanför styrelserummet (mitt emot bokningstavlan för tvättstugor).

Av erfarenhet vet vi kostnader som uppkommer på grund av att inte hantverkare får tillträde till lägenheter vid föreningens underhållsarbeten blir mycket höga. De kostnader som belastar föreningen på grund av att Värmex inte får tillgång till lägenheter kommer att faktureras den boende, ett extrabesök kostar mellan 5 000 och 10 000 kr.

Byte av radiatorventiler och injustering har varit nödvändigt dels för att många av de gamla termostaterna och ventilerna inte fungerade som tänkt och för att optimera värmesystemet för att alla boende skall få ett acceptabelt inomhusklimat. Med detta och installationen av rumsgivare är det beräknat i energikartläggningen att energieffektiviseringen blir cirka 150 000 kr/år.

Energi

Genom att hjälpas åt med energibesparingar kan vi hålla avgiftshöjningar på en acceptabel nivå.

Medlemsmöte

Vårens medlemsmöte är planerat till torsdagen den 9 mars kl. 19:00, särskild kallelse för det kommer att delas ut. 

Städdag

Vårens städdag går av stapeln lördagen den 22 april kl. 10:00-13:00, vi ser fram emot ett stort deltagande. Välkomna!

Våra husdjur

På förekommen anledning behöver vi påminna om att det inte är tillåtet att ta med sig hund/katt till våra gemensamma lokaler såsom samlingslokal, övernattningsrum, tvättstugor eller bastu.

Kom också ihåg att plocka upp efter ditt djur, gäller såväl hund som katt.
Lämna inte din hund ensam hemma under för långa tider, en ensam skällande hund blir lätt störande för din granne.

Samlingslokal och gästrum

  • Både samlingslokalen och gästrummet har varit mycket uthyrda under 2022, vilket naturligtvis är jätteroligt, och vi hoppas det fortsätter så även 2023. Att tänka på när du bokar:
  • skicka in ditt bokningsönskemål med framförhållning, åtminstone en vecka innan
  • behöver du avboka – gör detta via mejl så snart du vet om att du inte behöver rummet
  • alla bokningar ska ske via mejlformulär på hemsidan

Datum att notera

9 mars    medlemsmöte, separat kallelse kommer
31 mars  eventuella motioner till årsstämman ska vara styrelsen tillhanda
22 april   städdag
1 juni      årsstämma i föreningslokalen

Kommande styrelsemöten: 16 februari, 16 mars, 13 april och 11 maj