Boendeinformation mars 2023

31 mars 2023

Värmen i lägenheterna

Många har synpunkter och frågor när det gäller värmen och de nya termostaterna. På föreningens hemsida finns följande information från HSBs energiavdelning:

”Under hösten och vinter brukar frågorna om värmen vara flera just för att alla upplever värme på olika sätt. En del fryser, en del tycker det är för varmt.

Det väsentliga är att rumstemperaturen följer den inställda värmekurvan. På HSB Södertörn har som rekommenderad rumstemperatur mellan 20 – 21oC, detta för ett gott inomhusklimat samt ett minskat koldioxidutsläpp.

Med hjälp av en termostat ska elementet reglera värmen i rummet. När temperaturen i rummet är över inställd temperatur slår termostaten av det varma vattnet och elementet blir kallt.

Det är alltså inte säkert att ditt element alltid är varmt.

Värmen i fastigheten stängs aldrig av utan regleras efter utetemperaturen, medelvärdet av alla inomhustemperaturer och utomhustemperaturer, ju kallare det är ute desto varmare vatten kommer att cirkulera i ditt element.

TIPS FÖR ETT BRA INOMHUSKLIMAT

·      Täck inte för element med möbler, elementskydd eller tjocka gardiner eftersom det förhindrar att värmen sprids i rummet

·      Täck inte för termostaten eftersom då känner termostaten en högre temperatur än det är i rummet och varmvattnet i elementet stängs av för tidigt.

·      Se till att inte fönster står öppna under en längre tid. Vädra istället ordentligt en kort stund

Om vi skulle göra alla lägenheter en (1) grad varmare ökar till exempel den totala värmekostnaden med cirka fem (5) procent.

 OBS! Mät först temperaturen själv i lägenheten innan ni felanmäler värmen. För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum ska du placera en bra termometer 1-1,5 meter upp minst en meter från vägg.”

Medlemsmöte

Tack alla ni som kom till medlemsmötet den 9 mars, för er som inte kunde närvara finns en presentation att ta del av om du loggar in på ”Mitt HSB”.

Städdag

Vårens städdag går av stapeln lördagen den 22 april kl. 10:00-13:00, vi ser fram emot ett stort deltagande. Välkomna!

Anonyma meddelanden

Det förekommer emellanåt att vi till styrelsen får in meddelanden med synpunkter/klagomål såväl skriftligen som via telefon där man inte vill uppge sitt namn. Från styrelsens sida kommer vi inte att besvara eller bemöta denna typ av meddelanden på något sätt.

Vill du framföra synpunkter till styrelsen får du lov att tala om vem du är, vi sprider inte dina åsikter vidare. Anonyma meddelanden kommer inte hanteras.

Miljöstationen för förpackningsavfall

Miljöstationen kommer att innehålla behållare för förpackningar i wellpapp, pappersförpackningar (mjölkförpackningar och liknande), plast, metall, färgat glas, ofärgat glas och tidningar. Miljöstationen kommer att öppna under april månad. Hushållssopor och matavfall lämnas även i fortsättningen i våra gamla soprum. Som vanligt är det mycket viktigt att vi sorterar allt avfall rätt.

Datum att notera

31 mars skall eventuella motioner till årsstämman vara styrelsen tillhanda
22 april städdag
1 juni årsstämma i föreningslokalen

Kommande styrelsemöten: 13 april och 11 maj