Boendeinformation maj 2021

09 maj 2021

Vi tackar alla som kom ut till vårens städdag - trevligt!!

Tyvärr kunde vi inte ha den traditionsenliga gemensamma korvgrillningen på grund av coronapandemin.

Container på städdagen 

Till städdagen var 2 containrar beställda, tyvärr blev enbart 1 container levererad. Denna fylldes helt på några få timmar under fredag förmiddag, då den levererades, det av någon till några familjer - detta är INTE acceptabelt.

 

Kostnaden för container, transport och sortering av avfall är mycket höga (cirka 15 000 kr), kastas elavfall i containern blir kostnaden väsentligt högre, denna kostnad fördelas på alla medlemmar i föreningen genom månadsavgiften för lägenheten.

 

Föreningen kommer inte att i fortsättningen bistå ett fåtal familjer med container för egna grovsopor. Styrelsen kommer därför att se över rutinerna för städdagar. 

Grovsopor och avfall från renoveringar

Föreningen har ingen möjlighet på grund av utrymmes- och kostnadsskäl ombesörja hantering av grovsopor, vi skall som boende på Svedviksvägen därför själva transportera våra grovsopor till återvinningscentralen. Har du inget passerkort till återvinningscentralen kan det kostnadsfritt beställas på SRV Nynäshamns hemsida.

För mindre förpackningar, glas och tidningar finns dessutom ett antal insamlingsställen i närområdet. 

Våra soprum

Det finns 3 soprum på området dessa är enbart avsedda för hushållssopor och matavfall. Det är inte tillåtet att ställa grovsopor i våra soprum. Påsar för matavfall finns alltid i något av soprummen, om de tar slut beställs nya.

För allas trevnad, hjälp till att hålla soprummen rena!

Grillning

Våren är här därmed grillsäsongen. Tänk på att grillning kan vara en störning som kan orsaka påföljder om den inte sköts på rätt sätt. Ställ grillen så långt från huset som möjligt och på framsidan av huset där det är minst störande att grilla.

 

Ta hänsyn till dina grannar, de övre våningarna i huset blir speciellt utsatta av os och rök vid grillning. Och tänk på brandrisken, ta de brandvarningar som sänds ut i media på allvar! 

Byggnationer

Det är vanligt att byggnationer av olika slag startar upp under våren. Alla bostadsrättsföreningar har sina egna stadgar, det är viktigt att du läser igenom och följer dessa. Har du inte dessa kan du få senaste versionen av styrelsen eller besök hemsidan Mitt HSB där stadgarna finns under fliken Dokument.

Det är det tillåtet att själv utföra en hel del åtgärder och du är till och med skyldig att hålla lägenheten i gott skick. Det finns däremot vissa delar i lägenheten där föreningen har underhållsansvaret, därför är det viktigt att du kontaktar styrelsen innan du renoverar.

Föreningen har det fulla ansvaret för utsidan av husen och utomhusmiljön.

 

Alla förändringar utomhus skall alltid godkännas av föreningens styrelse 

Råttor på området

Det förekommer råttor inom området, råttor är en känd smittkälla som dessutom bär på en rad parasiter, föreningen har ett ansvar för detta och har därför tagit hjälp av saneringsföretag för att få kontroll på råttproblematiken.

Råttfällor som saneringsföretagen ansvarar för har placerats ut på strategiska platser i området

Du som boende kan hjälpa till genom att inte mata djur och fåglar, de hittar bättre mat i naturen. Håll rent omkring er och använd papperskorgarna istället för att kasta på marken.

Styrelsemöten

Föreningens styrelse har möte 1 gång per månad. Vill du som medlem ha någon fråga behandlad av styrelsen, lämna ett meddelande i god tid till föreningens brevlåda Svedviksvägen 151 eller via föreningens mejl: brf.diskusen@hotmail.se

 

För mer information se föreningens hemsida www.hsb.se/sodertorn/brf/diskusen/

 

 

 

En bild som visar karta

Automatiskt genererad beskrivning/Styrelsen