Boendeinformation mars 2021

04 mars 2021

Nu har vi gått in i första vårmånaden mars och av snön som föll så ymnigt finns bara några få små högar kvar. Det kan mycket väl hända att vintern bara pausat och dyker upp igen. Men vi får njuta av den vårvärme vi fått hittills, det lär bli mer längre fram.

Några datum som kan vara bra att hålla i minnet:

Lördagen den 24 april har vi har planerat in en städdag. Då hoppas vi att många kommer med och hjälper till, det är säkert en del som behöver göras för att få det fint i vårt område. Som brukligt träffas vi vid trädgårdsförrådet på förmiddagen och fördelar det som behöver göras.

Torsdagen den 27 maj är det dags för vår årsstämma. Vi kan i skrivande stund inte lämna besked om exakt hur denna kommer hållas, det beror helt och hållet på hur samhällssituationen ser ut då.

Onsdagen den 31 mars är sista dagen för medlemmar i BRF Diskusen att inkomma med motioner till årsstämman. I motionen bör framgå anledningen till motionen. Du ska beskriva eventuellt problem och varför det behöver åtgärdas. Där ska också finnas ett förslag till lösning av problemet. Motionen ska också skrivas under med datum, namn och adress. Lämna din motion i föreningens postlåda (Svedviksvägen 151) senast den 31 mars.

Vi har som ni säkert hört många gånger förr inte särskilt gott om parkeringsplatser i föreningen. Flera boende saknar helt plats för sin bil medan andra har flera platser. Vi har förstått att det finns boende som inte har någon bil men ändå har en parkeringsplats, vänligen säg upp din plats via HSB så att någon annan kan få den. Att hyra ut sin plats i andrahand är inte godtagbart. Som sagt ta kontakt med HSB om du har parkeringsplats men ingen bil.

Det klagas på att tvättstugorna inte är fräscha, du kommer väl ihåg att göra rent efter dig när du är klar. Töm ludd, sopa och vid behov tvätta av golvet, torka ur tvättmedelsfacken osv, det vill säga lämnar den som du själv vill att den ska vara när du kommer dit. Överdosera inte tvättmedel – det mår maskinerna inte bra av. Våra tvättmaskiner klarar heller inte av att tvätta stora mattor.

Bastun som ju används ganska mycket numera ska självklart också lämnas ren och fräsch till nästa. Tänk på hur du vill ha det själv när du kommer dit. Vrid inte på duscharmaturerna, ställ bord och stolar i ordning, ta med dina saker och framför allt se till att dörren stängs när du lämnar så vi inte får in obehöriga!  

Man kan få se en del vilt här uppe hos oss, vi har bland annat en rådjursfamilj som brukar stanna till och äta på träden på berget ner mot Nicksta. En annan filur som stryker runt uppe bland husen är räven, den kan bli ganska närgången och ge sig på katter och andra smådjur. Den lockas även av sopor och matrester, så snälla – ta era sopor till soprummen, samla dem inte på altaner/trappor. 

 

Det som göms i snö kommer fram vid tö så ...

 Plocka rent efter ditt husdjur – både hund och katt

 

Hoppas vi ses ute på gården – glöm inte städdagen i april!