Boendeinformation november 2022

24 november 2022 Så blev det plötsligt vinter – åtminstone några dagar 😉 och på söndag är det första advent och många börjar förbereda för kommande helger. Vid vändplanen har även i år flaggstången förvandlats till en ”julgran” och lysa upp i mörkret. Här kommer årets sista informationsutskick BRF Diskusens boende.

 

Projekt värmesystem 2022

Det förekommer regelbundet att styrelsen får frågor om temperaturer i lägenheter och termostater och när isoleringar runt rör m.m. skall återställas.

Värmex AB har ställt in ett beräknat grundvärde i ventilerna till varje element i området (cirka 800 – 1 000 stycken). För att allt skall fungera på ett tillfredställande sätt har systemet igångsatts med alla element fullt öppna (högsta temperatur) och skall vara så under den första perioden, anledningen är att alla luftfickor och annat skräp i systemet skall hinna filtreras bort.

Under den kallaste perioden, januari-februari kommer temperaturen kontrolleras i alla lägenheter och alla ventiler kommer att finjusteras. Måltemperaturen blir då 21,5 grader i varje lägenhet med fullt öppna ventiler. Samtidigt kontrolleras hela systemet, termostater monteras och hela systemet kontrolleras. Isoleringar och annat som är borttaget kommer att återställas.

När hela arbetet är klart skall inomhustemperaturen kunna ställas med termostaten i ett intervall från till exempel 17 grader till högsta temperatur är 21,5 grader.

 

Vattenlarmen

Du har väl hämtat ut vattenlarm att placera under diskbänken? Om inte bör du kontakta styrelsen omgående för att få ett sådant, detta gör du enklast via mejl brf.diskusen@hotmail.se eller via kontaktformuläret på hemsidan. Vattenlarmet har ett batteri som kan behöva bytas ut, det gör du själv enkelt. 

Brandvarnare

Alla ska ha åtminstone en brandvarnare i sin lägenhet, och denna ska kontrolleras regelbundet – extra viktigt nu när det lackar mot jul och vi gärna tänder levande ljus. Se till att batteriet är fräscht i larmet. 

Hemsidan

Vi har stuvat om lite på hemsidan och slagit ihop information om våra gemensamma lokaler på en sida, där finns länkat både till bokningsformuläret gällande gästrum och samlingslokal samt även till bokningssystemet för bastu och tvättstuga. På hemsidan finns också länkat till HSBs Kundcenter där du på ett enkelt sätt kan göra en felanmälan, här finns också telefonnummer, adress till lokalkontoret och öppettider. 

Avgifts- och hyreshöjningar

Fr o m januari 2023 kommer avgifterna för bostadsrätterna i föreningen höjas med 6%, detta är nödvändigt med tanke på omvärldssituationen med stigande priser på el, vatten, höjda räntor m m. Även hyrorna för våra hyresrätter kommer justeras, i skrivande stund har vi inte någon uppgift om nivån på denna, vi får återkomma om detta.

 

Vi i styrelsen tackar er för ytterligare ett år och önskar er alla 

 

God Jul och ett Gott Nytt År!   

 

 

Tänk till lite extra inför nyårsfirandet. 

Nyårsraketerna skräpar ner vår natur och stressar många djur – både katter och hundar men även de vilda djuren som vi har runtomkring oss.