Portinformation Mars

14 mars 2024

Portinformation  Mars

 

Föreningens hemsida

Glöm inte att gå in på föreningens hemsida då och då. Det finns väldigt mycket information där om föreningen och att bo i en bostadsrätt. Du kan via google komma till hemsida med att söka på ”HSB Slätten” eller skriva in hemsidans adress som syns nedan: 

Hemsida: https://www.hsb.se/sodertorn/brf/slatten/ 

 

OVK - åtgärder 

Franska Bukten har nu genomfört en stor del av OVK, enstaka lägenheter är kvar där de inte fick tillträde. 

 

Trappstädning:

Styrelsen har fått veta från er medlemmar att det har slarvats med städningen i trapporna. Vi har bett Bredablick (föreningens tekniska förvaltare) att ta detta med städfirman. Vi från styrelsen önskar att ni har extra koll på detta för om det inte sker någon förändring behöver vi se över vad vi ska göra. Felanmäl om det inte blir någon förändring. 

 

Fokusområden denna månad:

Grovsoprum:

Alla har fått en röd blipp (föreningen står för kostnaden) som ni kan använda till grovsoprummen varje torsdag kl 16-18. I grovsoprummen får man slänga sådant material som är för stort och skrymmande eller för tungt för att lägga i tunnor och säckar. 

Ex på vad man får slänga: Keramik, porslin, metall, läder, blomkrukor, aluminiumfolie, glasprydnader och speglar. Små apparater som handverktyg el-leksaker etc. 

Ex på vad man inte får slänga: Farliga avfall och stora saker som soffor etc.  

MER INFORMATION finns på föreningens hemsida under rubrik förening -> sopor

Soprum och felanmälan

Att bo i bostadsrätt innebär bla att man ska kunna källsortera sina sopor på korrekt sätt. Det står ovanför varje kärl vad som får/ska slängas var. På SRV hemsida (adress: https://www.srvatervinning.se/sorteringsguide) finns det också en sorteringsguide där du kan skriva in vad du vill återvinna och få upp hur detta ska sorteras. Det kommer vara extra övervakning på att soprummen sköts korrekt och om det fortsätter att vara problem kommer styrelsen se över vidare aktioner. Ser ni att det inte sköts rätt så måste ni felanmälan detta till Bredablick. Tänk på vi äger allt tillsammans och vi alla har en plikt att se till att det är snyggt och fint på våra gemensamma ytor.

 

Reklam och böcker 

Styrelsen har informerats att det har legat reklam och böcker utlagt där det inte ska vara. Det får inte samlas i trapphus pga brandrisk. SDR som är ansvariga för reklamutdelningen är kontaktade. De kommer ha extra koll på detta och har bett oss att återkomma direkt om det sker igen. Vi från styrelsen vill att ni fotar och mailar styrelsen ( styrelse@brfslatten.se ) direkt om ni ser att detta fortsätter. 

 

Stambytet:

Som tidigare meddelats har ny information kommit om stambytet - informationen finns på nästa sida (läs mer) . Informationen finns också upplagt på föreningens hemsidan under fliken Stambyte som bifogat dokument under nyhet 2024.

 

Andrahandsuthyrning:

Styrelsen vill påminna om att man måste ansöka om andrahandsuthyrning om man ska hyra ut lägenheten och att blanketten ska skickas till föreningen ekonomiska förvaltare som är HSB. All information om hur andrahandsuthyrning går till och korrekta blanketter finns på föreningens hemsida under fliken Din bostad -> Andrahandsuthyrning. Där finns det också en länk till HSB som förklarar hur andrahandsuthyrning går till. Hela blanketten ska fyllas i av båda bostadsrättsägare och giltiga intyg ska skickas med. 

 

Årstämma:

Stämman kommer att ske på andra halvan på maj. Sista mars är sista datum att anmäla motion till styrelsen och det gör man via mail: styrelse@brfslatten.se

 

Nästa styrelsemöte är måndag 8 april: 

Ni är varmt välkomna från kl.17.30 - 18.00 för att möta styrelsen i Muminhuset (föreningslokalen) om ni har några frågor som har med stambytet att göra finner ni det på föreningens hemsida under fliken stambyte!

 

Varma hälsningar, 

Er styrelse