Årsstämman 2020

20 augusti 2020 Med anledning av pandemin covid-19 så kommer årets stämma att se väldigt annorlunda ut. En stämma med fysisk närvaro går tyvärr EJ att genomföra. Men med hjälp av en tillfällig lag (2020:198) så kommer en s.k. poströstningsstämma att kunna genomföras.

Därav har styrelsen i Brf Dromedaren vid sitt styrelsemöte 2020-08-19 beslutat att röstning vid ordinarie föreningsstämma 2020 ska ske enbart genom poströstning. 

Förutsättningar för poströstning
Poströstning innebär att punkterna i dagordningen inte kan åtföljas av debatt och diskussion. Det går endast att välja ja, nej eller att något ärende ska anstå till extra stämma. För att ett ärende ska anstå och skjutas till extra stämma så krävs en tiondels majoritet av samtliga röstberättigade.

När det gäller styrelsens upplysningsplikt så kan medlem lämna begäran om upplysning skriftligt till föreningen senast 10 dagar före stämman. Där isåfall svar från styrelsen ska lämnas senast 5 dagar före stämman.

Poströsten ska lämnas i föreningens förslagslåda som finns i foajén 13 D senast 2020-09-13 då den kommer att lämnas över till rösträknarna för sammanställning.