Inför flytten

Alla vet ju att bostaden ska vara utflyttad och avstädad inför det nya tillträdet, men här är ytterligare några konkreta råd som man bör tänka på vid en flytt.

Städa bort sådant du inte längre vill ha kvar. Sälj, magasinera eller skänk till välgörenhetsorganisationer.

Städa både invändigt och utvändigt. Om du ska anlita en städfirma, var ute i god tid så att du kan jämföra priser och rekomendationer. (Blir det diskusioner och klagomål i efterhand så handlar det i de flesta fall om städningen)

Har du dyrbara föremål, fråga flyttfirman om försäkring under flytten. Kontakta leverantö- rer av el och vatten. Läs av elmätarna både i den bostad du flyttar från och den du flyttar till.

Flytta tidning och telefon.

Kontakta Adressändring tel 020-97 98 99 eller besök www.adressandring.se

Skaffa kartonger och packmaterial. Packa tätt med tyngre saker i botten och lättare saker högre upp. Fyll på runtom med handdukar och tidningspapper som skydd.

Gå igenom med köparen vad som ska lämnas kvar och tas med vid flytten. Kom ihåg att det finns regler för vad som är fast och lös egendom.

Utöver nycklarna får du inte glömma att till den nya ägaren överlämna alla viktiga handlingar som tillhör bostaden. Gäller även instruktionsböcker för tvätt- och köksutrustning.

Informera köparen om denna hemsida, där det mesta som rör föreningen finns samlat.