Nya tillägg till de befintliga parkeringsavtalen

24 maj 2022

I samband med att vi gick in i ett digitalt köhanteringssystem så har vi också haft möjlighet att göra lite nya tillägg till de befintliga avtalen gällande parkeringar i BRF Rågen som vi också skickat ut i tidigare infoblad.

Boenden som har flera p-platser/garage och husvagnsplatser men som kanske inte nyttjar dom till vad som är tänkt önskar vi att de sägs upp.

1.      För att hyra en motorvärmarplats/garageplats så ska fordon vara i bruk, Skattade och Besiktade

2.      Avställd Max 6 mån

3.      Parkeringsplats får ej utnyttjas som förvaringsplats, ej vara ett skrotupplag.

4.      Parkeringsplats ingår ej om man vill hyra ut sin bostad i andrahand den blir då uppsagd.

5.      Bostadsrättshavaren har inte rätt att överlåta parkeringsplatsen eller hyra ut den i andra hand utan styrelsens medgivande.

6.      Samtliga parkeringsplatser är till för uppställning av fordon som nyttjas av boende (och mantalsskriven) i brf rågen, används parkeringsplatsen till annat upphör nyttjanderätten.

 7.      Parkeringsplats får ej användas till större reparationer som oljebyte, bromsbyte och eller byte av vätskor som kylarvatten, batterivätska.

 8.      Varje boende har möjlighet att hyra garage/motorvärmare alt 2 motorvärmare och ett motorcykelgarage och en plats för husbil/husvagn i mån av tillgänglighet

 Självklart så ska man också äga ett fordon för att kunna hyra en parkeringsplats i brf rågen, man kan ej hyra en plats för anhöriga som kommer och hälsar på.

Om parkeringsplatsen/husvagnsplatsen överlåts/hyrs ut utan styrelsens medgivande kommer det resultera i att platsen sägs upp, se punkt 5 i nya tillägget.

Får Styrelsen kännedom att någon boende hyr en plats ”åt någon annan” även om man som boende inte har egen bil så kommer ett brev skickas ut och platsen kommer att sägas upp, gäller även skrotbilar, se punkt 1 i nya avtalen som upptar ett garage/motorvärmarplats/övrig parkering.