Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Fabrikören från måsvägen och öresundsvägen klippt

Fabrikören

Västerbro, Lund

När vi bygger nya bostäder gör vi alltid det med dig som boende i fokus. Därför kommer inredningen i lägenheterna att vara noga utvald med naturliga materialval av hög standard. Alla lägenheterna kommer att vara utrustade med tvättmaskin och torktumlare, allt för att ge dig ett bekvämare boende. Till bostäderna planeras uteplats eller balkong. Vi bygger också våra nyproducerade bostäder med miljön i fokus och våra hus är alltid miljöcertifierade, antingen med Miljöbyggnad Silver eller Svanen.


Produktionen av de nya bostäderna kommer att påbörjas inom ett par år, men du kan redan nu anmäla ditt intresse och följa projektet.

Västerbro, en helt ny stadsdel!
På Västerbro bor du i en helt ny stadsdel nära till allt. Här kommer vi att skapa moderna lägenheter med dig som boende i fokus.

Den nya stadsdelen Västerbro passar dig som vill bo centralt men inte mitt i stressig stadsmiljö. Det nya kvarteret kommer att ha alla bekvämligheter du kan tänka dig på behändigt avstånd. I Västerbro kommer du att kunna flytta in i moderna och välplanerade bostäder i olika storlekar.

placeholder för bild på kontakt
Kontakt
Malou Nordgren
Försäljningsansvarig, HSB Skåne
placeholder för bild på kontakt
Kontakt
Caroline Sellström
Försäljningsansvarig, HSB Skåne
Kommande
Antal bostäder100

Bilder

Kontakt

placeholder för bild på kontakt

Malou Nordgren Försäljningsansvarig, HSB Skåne

placeholder för bild på kontakt

Caroline Sellström Försäljningsansvarig, HSB Skåne

Om området

Omgivning

Med den nya stadsdelen Västerbro ska Lunds innerstad växa åt nordväst. Området där nya bostäder kommer att ta form är idag ett industriområde där några byggnader planeras att bevaras, men med nya funktioner. Området sträcker sig mellan Bryggaregatan, Fjelievägen, Fjelierondellen och Kobjer. 


På Västerbro tänker vi nytt och hela området genomsyras av att försöka återvinna en del av det material som funnits på området och i de byggnader som rivs. Ett exempel är den nya gång- och cykelvägen som ska ligga längs Öresundsvägen. Den nya cykelvägen är 600 meter lång och anläggs av Lunds kommun. Där har kommunen kunnat återvinna betongplattan som krossats och lagts som förstärkningslager i en gång- och cykelvägen. Att kunna återvinna material från de gamla byggnaderna är en stor miljövinst. 


Det centrala läget gör detta område till en självklarhet för dig som vill bo centralt men ändå inte mitt i den absoluta stadskärnan. Via gamla Bjerredsbanan tar du dig från hemmet in till Lund central på fem minuter.

Kommunikation

Du når Lunds centralstation med bara 5 minuter på cykel. Härifrån tar du dig lätt vidare till andra delar av staden, skåne och världen.

Service

I den nya stadsdelen kommer det att byggas bostäder, men även skolor och förskolor är planerade.

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse